Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van más megoldás a tojáshabos-...

Van más megoldás a tojáshabos-cukros díszítés helyett?

Figyelt kérdés

Vettem mézeskalács házikót, amit tojáshabbal-cukorral kell összeállítani, díszíteni. Óckodom a nyers tojásfehérjéből készült "ragasztótól", esetleg van más ami helyettesíthetné? Kisgyerekek is vannak a családban, azért lenne fontos. A tojás friss, de akkoris:)

A házi mézeskalácsot dekortollal díszítjük, de a házikót nem lehet azzal összeragasztani.


2011. dec. 8. 11:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Esetleg méz? Bér lehet, hogy hülye ötlet. Az illesztéseket meg ihúzhatod fehér dekortollal, így olyan, mintha tojáshab lenne.
2011. dec. 8. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Én sem szeretem a nyers tojáshabot, úgyhogy gőz fölött verem fel a fehérjét a porcukorral (1 tojásfehérje, 15 dkg porcukor). Így a tojás hőkezelésen esik át, gyakorlatilag "megfő", és nagyon jól össze lehet vele ragasztani a házikót. Biztonsággal használhatod, mert így nem marad nyers.
2011. dec. 8. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi:)

Itt 1 fehérjéhez 35 dkg porcukrot írnak a dobozon :o De megpróbálom gőz fölött felverni, bár nem tudom mennyi ideig kell ilyenkor verni.

2011. dec. 8. 13:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha gőz fölött készíted, az jó lehet, mert kezelve van.

Vagy esetleg marcipánnal, kész fondanttal és ragaszthatsz (kb mintha gitt lenne), mert idővel megszárad. Talán összetartja a házat.

2011. dec. 8. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
A 2. válaszoló vagyok. Én robotgéppel szoktam. Egy lábasban melegítesz kevés vizet, ráteszel egy tálat (de a tál alja ne érjen bele a vízbe!), beleteszed a tálba a fehérjét és a porcukrot, együtt elkezded verni, nekem kb. 5 perc alatt szép fehér, kemény hab lesz belőle. Kézi habverővel is felverheted, úgy tovább tart. Az állagát kell figyelni, szép fehér, fényes, kemény hab legyen. Nem kell megvárni, míg kihűl, nyugodtan ragaszthatsz vele melegen / langyosan. Ja, és elég bele 15 dkg porcukor, nem kell több.
2011. dec. 8. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!