Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítitek el a Brassói...

Nicegirl01 kérdése:

Hogyan készítitek el a Brassóit?! Ötletek?

Figyelt kérdés

Mai ebédnek ezt az ételt szántam :)

több féle elkészítéssel találkoztam,de kíváncsi lennék hogy ti hogyan készítitek el! :)


2011. dec. 14. 09:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%

csirkemellet fölaprít, megsóz

hagymát olajon megfonnyaszt, pirospaprikát rászór

ebben a húst megforgata, megsóz és megpirít

fokhagymát, borsot rászór


hasábburgonyát másik edényben olajban kisüt

husival összekever


:-)

2011. dec. 14. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
79%
Sertés combot kockákra vágsz. apróra vágott fokhagymával,sóval, borssal, kevés vízzel felteszed. Kavargatod és ha elfött a víz megkostolod. ha átfött akk kicsit megpirítod ha nem akk öntesz még hozzá vizet. Ha kicsit szaftosabban szereted akkor pirítás után még egy kis vízzel öntsd fel.
2011. dec. 14. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
28%

Ha vöröshagymát használsz hozzá, már köze nincs a brassóihoz...

Összekeveritek a pörkölttel...

2011. dec. 14. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
41%
megcsináljuk a pörköltet, megsütjük a kockára vágott krumplit, és összekeverjük :)
2011. dec. 14. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Én a burgonyát előbb főzöm, aztán pirítom. Van, hogy sütőben összesütöm a húst, burgonyát, zúzott fokhagymával. Nem sokáig, mert akkor kiszárad.
2011. dec. 14. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
56%

Csirkemellből ne csináld,mert abból nagyon száraz lesz. Csak a sertéscomb vagy lapocka jó hozzá.

Zsírban kell főzni,mert olajjal nem lesz jó szaftja.

Egy evőkanál zsírt felforrósítok,ráteszem a kockára vágott húst. Átpirítom rajta,ha már kifehéredett,teszek rá sót,borsot,pirospaprikát. Ha kell öntök alá egy kevés vizet. Ha megpuhult,akkor zsírjára sütöm.

Közben a kockára vágott krumplit olajban kisütöm. A zsírjára pirított húshoz keverem,teszek rá zúzott fokhagymát,és együtt még átforgatom.

Savanyúság feltétlen kell mellé.

2011. dec. 14. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:

csatlakozom a disznóhúsos változathoz, bár mindenki abból csiinálja , amiből szereti.

sovány lapockát kockára vágok, forró zsíron megforgatom, sózom, aztán hagyom, hogy saját levet eresszen.

teszek bele fokhagymát is és ha kell egy csöpp vízzel pótolom, amig meg nem puhul. ekkor zsírjára visszasütöm pirosas legyen, de ne száradjon ki.

közben másik serpenyőben a kockára vágott leszárított krumplit is pirosra sütöm, szintén zsírban.

ha mindekettő kész, a fölösleges zsírt leöntöm róluk, és összeborítom. bors, só, ha még kell, és újra frissen préselt fokhagyma. de ekkor már tálalom is, mert frissen az igazi.

szűzpecséből lenne a legfinomabb, de , háááát, azt nem bírja a pénztárcám:))

2011. dec. 14. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
b* bocsi- szűzpecsenyéből....:))
2011. dec. 14. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
A tetszölegesen kiválasztott húst amit szerettek. Kockázd fel : Szalonnát kockázd fel süsd ki a zsirját. Majd a szalonnához keverj kevés piros paprikát . nyomj bele 2 gerezd fokhagymát ,rakd rá a húst ,és hagyd ,hogy a hús kiengedje saját levét ,ha ez meg van akkor nagyon kevés vizet tegyél hozzá ,és addig párold amig puha nem lez. Ha elfőtte a levét pritsd át a húst. A krumlit vágd kockára főzd meg fél puhára Majd szürd le és forró olajban süsd ki. A krumplit rakd 1 tálba,majd nyomj rá 2 gerezd fokhagymát: Erre tegyél húst ,majd megint krumlit,fokhagymát jól keverd össze..
2011. dec. 14. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
Sertéslapockából csinálom, hagymát pirítok, rá a husi, só, bors, fokhagyma(jó sok) és gyömbér. Külön megsütöm a krumplit, és összekeverem.
2011. dec. 14. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!