Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bávált sajtos pogi receptet...

Bávált sajtos pogi receptet írnátok?

Figyelt kérdés
2011. dec. 20. 14:27
 1/6 anonim ***** válasza:
milyen az a bávált pogi?
2011. dec. 20. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

jajj de unatkozik itt valaki... ráér ilyeneket írogatni.


Ezt bátran a Karácsonyi asztalra is teheted:


Tórós-sajtos rúd: 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 csapott evőkanál só, 20 dkg Karaván sajt (lényeg, hogy füstölt sajt legyen).


A szitált lisztet a sóval elkeverem, hozzárakom a hideg, kockára vágott margarint és jól összegyúrom, majd villával áttöröm a túrót és hozzágyúrom azt is. Hűtőbe teszem, hogy a tészta jó kemény legyen. Kinyújtom ujjnyi vékonyra, megkenem a tetejét tojással és megszórom a füstölt reszelt sajttal. Aki szereti, még köménymagot is szórhat rá.

Forró sütőben szép aranyszínűre, pirosra sütöm.


Egyszerű, könnyű és nagyon finom.

2011. dec. 20. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Elírtam:)

bevált...

2011. dec. 20. 14:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez a pogácsa tökéletes, ezerszer csináltam, nagyon finom és gyakorlatilag elronthatatlan:



Hajtogatott sajtos-túrós pogácsa

Hozzávalók:

• 50 dkg liszt

• 25 dkg Rama sütőmargarin (olvasztott, de ne legyen forró)

• 25 dkg túró

• 2 dl tejföl

• 25-30 dkg trappista sajt vagy krémsajt

• 4 dkg élesztő felfuttatva (1 dl langyos tej, 1 csipet cukor)

• 2 teáskanál só

• 1 tojássárgája


A margarint megolvasztjuk és a hozzávalókat jól összegyúrjuk. Lágy, képlékeny tésztát kapunk!


Jól lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, megszórjuk reszelt sajttal vagy megkenjük krémsajttal, hajtogatjuk, majd 15 percig hűtőben pihentetjük. Ezt 3-szor ismételjük. Mindig sajttal is megszórjuk.


2-2,5 cm vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Közepes lángon szép színűre sütjük.

2011. dec. 20. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Nálunk ez a kedvenc:


50 dkg liszt

25 dkg puha margarin

2-2,5 dkg friss élesztő (nem szárított!)

1 dl langyos tej

1 csapott evőkanál só

1 kávéskanál cukor

1 kis doboz tejföl

1 egész tojás villával kicsit felverve (+ 1 a kenéshez)


A langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverünk 1 csapott evőkanál sót, majd belemorzsoljuk a puha (de nem olvasztott!) margarint. Beleöntjük az élesztős tejet, a tejfölt, és 1 egész felvert tojást. Jól kidolgozzuk. 1 órát letakarva kelesztjük, ezután lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal / köménymaggal / szezámmaggal, és előmelegített sütőben (180 fok, alsó-felső sütés) kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Nagyon finom, puha pogácsa lesz belőle.

2011. dec. 20. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
És ez a hajtogatott pogi puha napokkal később is?
2011. dec. 21. 09:39

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!