Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hol lehet kapni Székesfehérvár...

Hol lehet kapni Székesfehérváron szalontüdő konzervet?

Figyelt kérdés
Szeretnék vásárolni szalontüdő konzervet, de sajnos sehol nem kapok. Valaki látott mostanában ilyen konzervet és hol? Előre is köszönöm a segítséget.
2011. dec. 29. 21:43
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Míííít???
2011. dec. 29. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Nyami az a kedvencem makarónival :), de még eddig nem kerestem boltban, mindig úgy csináljuk itthon. Nem is tudom, hogy egyáltalán van-e, volt-e valaha konzervben.
2011. dec. 29. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Figyuszka utolsó vagyok, találtam egy web oldalt a globus honlapja, szerintem itt meg tudod kérdezni, hogy hol tudod beszerezni.:)



[link]

2011. dec. 29. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 doboszoli ***** válasza:
100%

Egyszerűen elkészíthető, negyedáron, mint a konzerv.

Miért nem szánod rá az időt? Még szórakoztat is, nem beszélve a család/barátok elismerő pillantásairól, miközben magukba szuszakolják az Általad készített étket.

2011. dec. 30. 05:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Én tudok finom receptet, Fehérvárról...:))
2011. dec. 30. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon kedvesek vagytok, hogy küldenétek receptet. Az igazság az, hogy nálunk a családban rajtam kívül nem szereti senki és amikor én készítem mindig annyi készül, hogy a végén már nagyon ráuntam. Egy - egy alkalommal jól esik enni, de napokig..............Most viszont azért kellene a konzerv, mert nyaraláskor könnyebben lehet szállítani, mint az itthon készítettet (dobozos megoldás). A gyártóval már próbáltam felvenni a kapcsolatot, de sajnos eddig nem sok sikerrel. Ha valaki küld receptet azt viszont megköszönöm. Összehasonlítom az enyémmel és akár még az is lehet, hogy finomabb lesz, mint amit eddig szoktam főzni.
2011. dec. 30. 10:48
 7/8 anonim ***** válasza:

szia! én leírom Neked, hogy én hogyan csinálom, szóval ez nem egy kőbevésett recept, de mi nagyon szeretjük.

veszek felesbe sertés tüdőt-szívvel. először egy jó nagy fazékban fölforralom, mert igaz a mosndás a tüdő a fazékból kidagad:))

hagyom pár percig, hogy a ronda hab is feljöjjön,majd az egész levet leöntöm, a tüdőt szívet leöblítem és csíkokra vágom. sokkal könnyebb is így, mint nyersen nyiszálni.

szép lassan hagyom főni, babérlevelek, egészbors, és egy fél karikára vágott citrom, 2-3 szál sárgarépa társaságában.persze meg is sózom.

addig főzöm, amíg a szív puha nem lesz.ekkor kiszedem a babért, a citromkarikákat. két-három ek. cukrot karamellizálok,majd a léből kivéve felodom, és beleöntöm

a már majdnem kész cuccba.

kevés zsíron világos, kevés pirospaprikás rántást készítek,

amivel az egészet besűrítem. mustár, cukor, citromlé(ecet)

kerül még bele, hogy igen finom pikáns legyen.tejföl majd az asztalnál, aki kér rá.

mi kizárólag zsömlegombóccal szeretjük.


Tényleg régen lehetett kapni konzervet is,emlékszem a 60-as években apám taxis volt, és belépett a boltba, vett magának egy üveggel, és hidegen kikanalazta....BRRR.

mi gyerekként útáltuk, anyukám nem is főzött gyakran, de amikor a férjem közölte, hogy ő imádja, azóta rendszeresen főzök is, és hála égnek, meg is szerettem.

Üdv és BÚÉK!:) -Fehérvárról.

2011. dec. 30. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Lővenbrau válasza:
Na ? megkóstoltad ?
2015. febr. 14. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!