Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A nyers marhacomb (Tatár-beefs...

A nyers marhacomb (Tatár-beefsteak-nek elkészítve) ehető-e vagy sem? Vagy csakis a bélszín jó erre a célra?

Figyelt kérdés

2011. dec. 30. 19:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
24%
ehető, csak nem tatárbifsztek
2011. dec. 30. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:

persze, hogy ehető!! csak legalább háromszor daráld le, finomtárcsás darálóval. minden darálás között át kell mosni az a daráló alkatrészeit, az esetleges inak lemosása miatt.

ha már krémesen pépes lehet ízesíteni a megszokott módon.

évek óta fehér vagy feketepecsenyéből csinálom, mert a bélszín már megfizethetetlen.

a tescóban is 10 ezer ft volt kilója.

hidd el, hogy combból is finom lesz a tatárod, ha jól csinálod.

sok sikert és BUÉK!:)

2011. dec. 30. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
35%
a tatárbifszteket mióta kell darálni? vágni kell késsel
2011. dec. 30. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
40%
Hát ez igaz,ahogy az is,hogy a tatárbifsztek érlelt,pácolt bélszínből készül.De a kérdező is tudja szerintem,de ő esetleg combból csinálná.Én mondjuk eléggé gyakorlott késforgató vagyok tatár-ügyben(évekig voltam szakács egy olyan étteremben,ahol minden nap legalább 5-6 tatárt csináltam)de nem hiszem,hogy a combot meg lehetne késsel vagdalni,olyan szuper kés,meg olyan erős csukló nincs a világon.Meg annyi pénz se,hogy egy tatárt,bármiből van is,megegyek(vega vagyok)
2011. dec. 30. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
34%

Azóta kedves szakács úr, amióta sajátmagam otthon készítem.

lehet, hogy kegyed kiválóan vagdal csuklóból, erővel, de én csak darálni tudok...:)

és még soha nem okoztam csalódást a vendégeimnek, ha tatárbifsztekkel vártam őket.

Ja, hogy nem ismerik az Ön által készítettet:))így nincs viszonyítási alapjuk.

Én úgy gondolom, hogy mindenki csinálja úgy, ahogy neki bevált, és ahogy szeretik a családja és barátai...

Szép jövőt, BÚÉK:)

2011. dec. 31. 05:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 doboszoli ***** válasza:
91%

Tökéletes tatárt lehet készíteni darált comb alkatrészekből.

Lehetőleg hártyamentes,(fekete, fehér pecsenye) részt vegyél, de ha kissé inas, az késsel kifejthető, ill. mint a kedves előző hozzászóló írta, a daráló kése kiválóan kiválogatja az inakat.

Ma is fogok készíteni, estére, társaságnak ily módon.

Nos, a bélszínről. Valóban a legnemesebb húsa a marhának, de én pl. sajnálom tatárba, mert nem nyújt annyival több élményt, mint amennyivel drágább a combnál. Ha már rászánom a pénzt, akkor érlelem, médiumra sütöm, és jól betolom az arcomba. (mondjuk évente 2-3-szor)

Megemlítenék még egy szentségtörést: miután általában két napig is esszük, a nyers tojás is kimarad, mivel ez érdekes mutatványokra képes. Mégis tatár, mégis finom.

2011. dec. 31. 06:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

Én már tegnap megcsináltam, hibamentes fehérpecsenyéből, a már korábban leírt módon.csak tojás sárgáját szoktam beletenni, de sosem féltem tőle...

ha valakinek baja volt másnap, inkább a bevitt alkoholtól esett meg, hogy rókamezőre tévedt:))

Vidám szilvesztert, és BÚÉK:))

2011. dec. 31. 07:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat! Sokat segítettetek, így már nyugodtabb szívvel fogom megzabáltatni a társasággal a marhacombbeefsteaket! :D
2011. dec. 31. 11:57
 9/14 anonim ***** válasza:

"Azóta kedves szakács úr, amióta sajátmagam otthon készítem.

lehet, hogy kegyed kiválóan vagdal csuklóból, erővel, de én csak darálni tudok...:) " sem szakács, sem úr nem vagyok, viszont kiválóan vagdalok bélszínt ;) csak kés kérdése

2011. dec. 31. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
de amúgy aprítóban is fel lehet darabolni ;)
2011. dec. 31. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!