Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kocsonyát hogy kell megfőzni?

Kocsonyát hogy kell megfőzni?

Figyelt kérdés
arra lennék kíváncsi hogy a kocsonyát hogy kell megfőzni, annyit tudok hogy ha kész akkor hideg helyre kell tenni hogy megszilárduljon, de nem tudom hogy mi kell bele, meg hogy meddig kell főzni stb... lányom nagyon szereti de nem tudom megcsinálni, amit a nagyszülők hoztak kocsonyát az meg elfogyott, szeretnék a kedvére tenni egy kocsonyával :)
2012. jan. 1. 18:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Kb 1-1,5 kg körömből és bőrből mennyi kocsonyát tudnék csinálni? Mennyi vizet öntsek hozzá?


Itt mindenre választ kapsz. Kb. 2 nappal ezelőtt írtuk.

2012. jan. 1. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
kocsonyát,azt már csak enni kell! elkészítése: mindmegette oldalon megtalálod. sok sikert.
2012. jan. 1. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

• 4 sertésköröm vagy 2 hátsó sertés csülök

• 1 kg sertés bőrke

• cseresznyepaprika

• 30 dkg füstölt oldalas

• 3 db babérlevél

• egész bors, 15-20 szem

• só

• 12 gerezd nagyobb fokhagyma


A húst szőrtelenítem, megmosom, feldarabolva felteszem 4l hideg vízbe, de csak a húst. Legmagasabb fokozatra rakom forrni. Közben többször habozom. Amikor leszedtem a habját, belerakom a fokhagymát, paprikát, babérlevelet, borsot, sót. Ezután visszaveszem lassú tűzre, és addig főzöm, amíg a hús meg nem puhul. Közben nem kell kevergetni. Mikor megpuhult a hús, 1 órát hűlni hagyom. Mikor kihűlt leszedem a tetejéről a zsírt. Először tálakba kiszűröm a levet, és utána a húst feldarabolva beleteszem a lébe. A fokhagymát, borsot, babérlevelet nem szabad beletenni. Ezután hűtőben lehűtöm.


Van aki tesz bele répát, hagymát és ki tudja még miket nem, de ha igazi kocsonyát akarsz főzni és nem dermedt húslevest akkor így készítsd el.

2012. jan. 1. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__25..


Itt a link, nyisd meg, olvasd el. Minden részlet benne!

Ha esetleg valami nem tiszta, kérdezz, válaszolunk!

2012. jan. 1. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
52%

Füstölt hús nem kell bele,és csípős paprika sem! Kevesen szeretik így.

Csak csülök,sertésköröm,hagyma,fokhagyma,kevés só kell bele.

2012. jan. 1. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
A füstölt hús csak még finomabbá teszi a kocsonya ízét, a cseresznye paprika pedig nem kötelező. Aki szereti az tesz bele, aki nem az nem. Csakúgy mint a füstölt húst is. Ha nem szereti nem főz bele. Van aki megszórja pirospaprikával a végén a tetejét, van aki ecettel fogyasztja és van aki citrommal. De az alap kocsonya az amit leírtam!
2012. jan. 1. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 doboszoli ***** válasza:

Generáljuk a problémát!

Én pl. kizárólag kiáztatott házilag füstölt húsból, és bőrből készítem, egész vöröshagyma, bors, fokhagyma társaságában, 7-8 órát főzöm, lassan, gyöngyöztetve.

2012. jan. 2. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!