Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítitek a házi...

Hogyan készítitek a házi májkrémet?

Figyelt kérdés
sertésmájból szeretnék májkrémet csinálni. odáig a legtöbb recept megegyezik, hogy vajon vagy zsíron átsütöm a májat, de ami ezután jön, az receptenként más és más. van, ahol tejet öntenek hozzá és tovább főzik, van ahol leveszik a tűzről és tejszínnel leturmixolják, van, ahol egyik sincs benne. aztán a fűszerezés is millió, persze azt a saját ízlésvilágomra alakítom. de pl a mustár jó bele? ill olyat is olvastam, hogy főtt tojást turmixoltak bele. ezt próbálta már valaki?
2012. jan. 14. 15:19
 1/2 anonim válasza:

Én így készítem:

4-5 fej hagymát olajban megdinsztelek, beleteszek 70 dkg disznó , csirke, vagy pulykamájat, majd borsot és pirospaprikát szórok bele, fedő alatt megfőzöm.

Én turmixolni szoktam ezt a máj pörköltet, de lehet ledarálni is. Most sózom meg, majd 1 db 25 dkg-os Rama margarint teszek bele / a dobozos finomabb/ majd egy nagy nagy tejföllel jól elkeverem.Ezután jön az ízesítés: kicsi mustár, egy kis citromlé. Ez így kissé híg, ezért zsemlemorzsát szórok bele, mindig egy kicsit, s kavarom. Amikor már úgy érzem, hogy májkrém állagú, akkor elkészült. Persze vigyázni kell, mert állásban is sűrűsödik a morzsa. A végén meg kell kóstolni, s utánasózni, ha szükséges. De elsózni nem szabad!

Margarinos dobozokba rakom, mivel ez elég nagy mennyiség, csak annyit hagyok, amennyit kb 3 napig eszegetek, a többit lefagyasztom. Isteni finom!!!

2012. jan. 14. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

én zsíron disztelek 2 közepes hagymát. erre teszem a csirkemájat, de a disznómáj is megfelel. borsozom, majorannázom, és ha megpuhult zsírjára sütöm.(nem kell félni a keményedéstől, mert ledaráljuk úgy is.én fél kiló májjal szoktam.

ehhez főzök 3 keménytojást.

ledarálom a májat a hagymás szaft is megy vele, és utána tolom a 3 keménytojást.

ezután jön a fűszerezés. só, ha kell még bors,egy csipet pirospaprika, majoranna, mustár, és annyi tejföl, hogy finom kenhető legyen.

közben kóstolgatom, hogy miből kell még bele. finom pikánsan szeretjük, amit főleg a mustárral érünk el.

nekünk ez nagyon bevált, dobozba téve a hűtőből fogyasztjuk pár napig.

másik , amit szoktam belőle csinálni, sütök pár palacsintát, megkenem a májpástétommal, feltekerem, a két végét bedugom,bepanírozom és kirántom.

isteni meleg vacsora önmagában is, egy kis savanyúsággal,vagy tartárral.

2012. jan. 14. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!