Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy is kell csinalni a hust...

Hogy is kell csinalni a hust kiklofolni tepsibe tenni utana fuszerezni ra hagymat vagni majd tejfolt es sajtot reszelni? Mibol mennyit? Ha ismeri valaki leirna nekem pontosan hogy is kell?

Figyelt kérdés
2012. jan. 25. 12:33
 1/1 anonim ***** válasza:

Egy tepsit vékonyan ki kell zsírozni. (Nem olajozni)

Kb.fél kiló sertéstarját vagy lapockát,vagy kicsontozott csirke felső combot kiklopfolok nem túl vékonyra. Karaj,csirkemell nem jó,mert nagyon száraz.

A húsokat egymás mellé fektetem a tepsibe. Sót,borsot,szerecsendiót,csirkénél egy kevés majorannát,vagy bazsalikomot szórok rá,és eldörzsölöm rajta.

A tetejére karikára vágott hagymát teszek,minél több,annál jobb.

Tetejére kenek házi tejfölt,vagy főzőtejszínt. Ez nem áll össze rajta,mint a bolti tejföl,és ettől jó szaftja lesz az ételnek.

Öntök alá egy pohárnyi vizet,lefödöm alufóliával,és kb. félóráig sütöm közepes hőfokon. Ezután megnézem,hogy a hús megpuhult-e? Ha nem akkor még tovább sütöm. Ha jó,akkor ráteszem a reszelt sajtot,de ezzel már csak addig pirítom,amíg a sajt ráolvad. Különben a sajt megkeseredik.

2012. jan. 25. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!