Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A hétvégén csinálok töltött...

A hétvégén csinálok töltött palacsintát és kávékrémet. Mindkét recept tejszínt ír. Ez milyen tejszín?

Figyelt kérdés

A két recept:

Gombás hússal töltött rántott palacsinta sütőben sütve:


Hozzávalók: 40 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 3 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, őrölt bors, só, kevés olaj, kb 8-10 db sós palacsinta, a panírozáshoz tojás, zsemlemorzsa, liszt.


Elkészítés: a szokásos módon palacsintákat sütünk. Közben kevés olajon megdinszteljük a húst, majd rádobjuk az apró kockára vágott gombát és készre pároljuk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. Amikor puha, a liszttel megszórjuk és felöntjük a tejszínnel. Amennyiben szükséges még utána ízesítjük. A palacsintákat ezzel a töltelékkel töltjük meg és két szélét behajtva felgöngyöljük. A panírozáshoz összekeverünk 2 rész zsemlemorzsát és egy rész lisztet. A feltekert palacsintákat először a tojásba forgatjuk, majd a lisztes-morzsába. Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és vékonyan beolajozzuk, egymás mellé sorakoztatjuk a palacsintákat és a tetejüket vékonyan olajjal lekenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük, félidőben egyszer megforgatjuk. Tartármártással tálaljuk.


Kávékrém recept

• előkészület: 20 perc

hozzávalók 4 főre

• 6 színtelen zselatinlap

• 500 ml tej

• 3-4 kk instant kávé

• 75 g cukor

• 1 cs vaníliás cukor

• 125 ml tejszín

• 40 g keserű csokoladé reszelék

díszítéshez

• fehér csoki forgács

elkészítés

1. A zselatint 10 percig hideg vízben áztatjuk.

2. A tejet felfőzzük, a tűzről leveszük, a kicsavart zselatint a forró tejbe felolvasztjuk.

3. Az instant kávét, a cukrot és a vaníliás cukrot a forró tejhez keverjük, hűlni hagyjuk, majd hidegre tesszük.

4. A kemény habbá vert tejszínt és a csokoladéreszeléket óvatosan a kocsonyásodó tejhez keverjük, majd poharakba osztjuk és ismét hidegre tesszük, amíg teljesen kocsonyás lesz.

5. Fehér csokoládéforgáccsal díszítjük.



2012. jan. 26. 20:33
 1/2 anonim ***** válasza:
A főételhez főzőtejszín kell pl. Milli vagy bármilyen más, a desszerthez pedig én Hulala tejszínt használnék.
2012. jan. 26. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Főzőtejszín kell az első recepthez, a másodikhoz sütő, habnak való. Amivel főzöl, az nem annyira zsíros, hígabb állagú. A hab készítéséhez meg nagyobb zsírtartalmút kell használni. Ne vegyél tubusosat, sprayt és növényi alapút, ha drágább is de az eredeti ízét nem helyettesíti semmi. Az eredeti álalti tejszín izé kárpótolhatatlan.
2012. jan. 27. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!