Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kiszagatott fánk tésztát...

A kiszagatott fánk tésztát meddig hagyjam piheni mielött kisütném?

Figyelt kérdés
2012. jan. 31. 15:36
1 2
 1/11 karsa ***** válasza:

Időben nehéz megmondani, hisz az nagyon attól függ, milyen meleg helyen keleszted, mennyire volt jó az élesztő, amit használtál.


Ami jó irányérv, hogy kb. másfelére-duplájára hagyd kelni, mindezt úgy, hogy nyújtás és szaggatás előtt semmiképp ne gyúrd át (különben szaggatás után összeugranak a fánkok), ill. mindegyiknek enyhén nyomd be az ujjaddal a közepét kelés előtt (különben a forró olajban felpuffad és középen lyukas lesz), valamint kelés közben takard le egy konyharuhával (nehogy kiszáradjon és megrepedezzen)

2012. jan. 31. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 karsa ***** válasza:
Oh, és persze fontos, hogy sütéskor a kelt felével lefelé tedd az olajba (tehát fordítva), így a másik oldalának is van ideje kicsit megdagadni, és szép kerek, szalagos lesz a fánk.
2012. jan. 31. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm ..
2012. jan. 31. 15:44
 4/11 anonim ***** válasza:
Én fél órát szoktam kiszaggatás után letakarva még keleszteni.
2012. jan. 31. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Én soha nem a kelt felével szoktam az olajba tenni, és mégis szép szalagos lesz, de kipróbálom legközelebb így is, hátha még jobb. :-)
2012. jan. 31. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 karsa ***** válasza:
Igen, egyébként, általában fél óra elég szokott lenni, de amilyen fagyok mostanság lesznek. :D
2012. jan. 31. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Én is fél órát kelesztem szaggatás után.

Nem tudom hogy itt az elöbbi hozzászólónak hogy szokott sikerülni.

De tegnap elött sütöttem fánkot, és volt hogy valamelyiket véletlenül nem fejjel lefelé tette az olajba és keletkezett benne egy nagy légbuborék, ami miat nem tudtam megfordítani mert vissza fordúlt, és csak úgy tudtam hogy megszúrtam hústűvel a buborékot és a lapáttal kicsit lenyomtam.Ettől függetlenűl szallagos lett. :)

2012. jan. 31. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 karsa ***** válasza:
A nagy légbuborék amiatt van, hogy nem lett (vagy nem eléggé lett) benyomva a fánkok közepe kelesztés előtt.
2012. febr. 1. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Én úgy szeretem ha a belsejében nagy az ürsség, úgy könnyű a fánk. Sokkal finomabb ha nem tömör tészta a belseje. :)
2012. febr. 1. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
A pudinggal töltötteknél volt csak buborék azt meg ugye nem tudom benyomni.A sima fánknál nem volt ilyen, meg annál amit fejjel lefele tettem be.
2012. febr. 1. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!