Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » GYORS segítség kéne! (? )

GYORS segítség kéne! (? )

Figyelt kérdés

Van egy receptem, de nem igazodok ki rajta...

Egy kelt tészta, kifli lesz belőle, amit 3szög alakban kell kivágni majd feltekerni.

1 kg liszt

2 tojás sárgája

1 élesztő, felfuttatni

2 ek. só

5 dl tej

4 dl olaj


és ennyi... leírás nincs, gondolom csak össze kéne keverni őket... viszont amit nem értek az az olaj. csak simán majd "gyúrjam" bele vagy micsoda? mondjuk azt sem értem, hogy miért kell az olaj...néztem más hasonló recepteket erre a kiflire, de azok nem írnak olajat. szóval ez az egyik, a másik pedig a tej lenne...ezt is csak keverjem majd bele, vagy az élesztőt már a fél l tejjel futtassam fel??

köszönöm annak aki gyorsan segít:)


2012. febr. 4. 16:02
 1/8 anonim ***** válasza:

Igen, kis tejben felfuttatod az élesztőt, de nem az összesben, hanem csak 1-1,5 deciben, kis cukorral. Olaj helyett én inkább pár deka margarint tennék bele, attól finomabb lesz.

Amúgy mindent össze kell csak gyúrni, nem nagy kunszt.

2012. febr. 4. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

ok, akkor szerintem maradok a margarinnál:) nem igazán tetszik ez a sok olaj:/

köszi:)

2012. febr. 4. 16:09
 3/8 anonim ***** válasza:

Lehet olajjal is, a liszt közepére teszed és szépen elkevereda liszttel, de én is jobban szeretem margarinnal, Ráma/Flóra margarint szoktam használni a kiflihez.

Élesztőt egy kanál cukorral és 1 deci tejjel futtasd fel, a többit a tésztába tedd.

2012. febr. 4. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Kelesztés után elosztod 5 részbe. A részeket kisodrod egyenként kb 25 centi átmérőjű körre lekened olajjal.. Kűllőszerűen vágod 4-be, ismét 4-be. 8 kiflid lesz egy részből. összesen 40 kiflid lesz. S
2012. febr. 4. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
szórd meg egy kis köménymaggal.
2012. febr. 4. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek:)
2012. febr. 4. 16:33
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez az olajos kelt tészta. Az olajtól finom.

Fel kell futtatni az élesztőt egy deci tejben cukorral.Minden hozzávaló langyos legyen!


A lisztett tálba szitálni, közepébe mélyedést, ebbe megy az élezstő felfutva, a tojássárga, a só, cukor, kis tej. Ujainkkal összegyúrjuk, közben kis tejeket adagolunk hozzá, de maradjon gyúrható. Mégi slágy. Ha nagyon ragacsos, még pici liszt. É s jól kidolgozzuk. Ha már sima, akkor mehet bele apránként az olaj, langyos, de legalább szobahőmérsékletű, És azzal nagyon alaposan ki kell gyúrni. Esetleg dagazstógép is jó.

É sígy sütni. Ez a tészta olajjal az igazi, margarinnal nem olyan jó. Ha mégis margarin megy bele, akkor meg kell olvasztani. Keleszteni, majd formázni, és újra keleszteni. Langyos sütőbe megy, a sütővel együtt hevül fel.Közepes tűzön sütni. A sütőbe tenni kell egy kis edénybe vizet, hoyg gőzben süljön. Sülés uán vízzel le kell fényezni

2012. febr. 4. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Utolsóval egyetértek, de én az összes tejbe teszem a cukrot meg az élesztőt, mert ha már minden legyen langyos, akkor miért válasszam szét a tejet? Én is szoktam ezt az olajos kiflit sütni, és nagyon jó. Megkenem a tetejét felvert tojással, és megszórom sajttal, szezámmaggal, lenmaggal.Az a mennyiségű olaj pedig kell bele, mert attól finom a kifli, jól ki kell dagasztani, és jó lesz.
2012. febr. 4. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!