Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek mennyi idő alatt...

Szerintetek mennyi idő alatt szilárdul meg a joghurt torta?

Figyelt kérdés

3 deci vizbe és 3 deci joghurtba 20 gramm étkezési zselatint raktam. Elég hig

szerintetek lessz belőle normális joghurt torta??????


2012. febr. 21. 19:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Attól függ, h milyen hideg volt a joghurt és milyen meleg a zselatinos víz, és attól, h mekkora a torta (lapos vagy magas). Nekem van hogy 1 óra alatt kész, de volt már olyan hogy 3 óra is kellett hozzá. Jó ideig pedig rémisztően híg a keverék, majd viszonylag hirtelen megszilárdul.

Jó étvágyat hozzá!

(Szerintem az arányok jók, csak én pici vízzel szoktam csinálni)

2012. febr. 21. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
Hûtõben kell neki min. 2-3 órahossza!
2012. febr. 21. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:

most nézegetem hát...picit sűrűbb de reménykedem

amúgy 25 cm-es torta forma 3-4 cm magas

2012. febr. 21. 20:00
 4/13 A kérdező kommentje:
remélem megdermed mert holnap vinném a suliba angol órára
2012. febr. 21. 20:01
 5/13 A kérdező kommentje:
hu már zselés remélem megszilárdul nem akarok leégni azzal hogy egy joghurt tortát se birok megcsinálni
2012. febr. 21. 20:38
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy milyen a recepted, de nekem van egy tuti, ami már 2-3 óra hűtőben tárolás után is jó, bár jobb, ha este készítjük, s csak másnap tálaljuk.


Hozzávalók:


- háztartási keksz

- gyümölcs (barackbefőtt)

- 3 kis natúr joghurt

- 400 ml tejszín

- 7-10 evőkanál kristálycukor

- 1 tasak étkezési zselatin


Az étkezési zselatint, a natúr joghurtokat és a cukrot egy lábasban elkeverem, s felteszem főni. Nem szabad, hogy forrjon. Amikor jó, leveszem a tűzről.


A tejszínt kevés cukorral habbá verem (lehet tejszínhab pótló porból is készíteni, de nekem azzal sosem sikerül).

A felkockázott gyümölcsöt hozzáadom a kissé kihűlt joghurthoz, majd összeforgatom a tejszínhabbal.Óvatosan, hogy ne törjön össze.


Egy jénait vagy tortaformát kibélelek vaníliás tejbe áztatott háztartási keksszel, s erre öntöm a masszát.

Ha közé is nyomkodsz kekszet, akkor szilárdabban áll majd és könnyebb szeletelni.


(A kekszet piskóta lappal is helyettesítheted, de mindenképp tepsibe, vagy olyan edénybe kend össze, aminek van fala)


A tejszínek közül általában az OKÉ márkájút vagy a Hullala-t választom, mert ezek tutira felverődnek.

Mivel általában fél literesek, van, hogy felverem az egészet. Így jobban érződik majd a tejszín, de legalább stabilabb is lesz és nem megy kárba 1 dl tejszín.


Sok sikert!

2012. febr. 21. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

jónak tünik a recept

szerintem pénteken megcsinálom

kösszi

2012. febr. 21. 20:57
 8/13 A kérdező kommentje:

megnéztem

már majdnem jónak tünik remélem még egy kicsit dermed

2012. febr. 21. 20:59
 9/13 anonim ***** válasza:
Nekem is van 1 tuti receptem. Én 10 tojásbó készítettem piskótamasszát, és azt 4 tortaformába tettem, amit előtte kivágott sütőpapírral béleltem ki, és elosztottam bennük a masszát, Így vékony lapok (kb 1,5 cm.-esek lettek, szépen megsültek. Kihűlés után a papírt levettem róluk, aztán az elmosott formát kevés porcukorral beszórtam, és visszatettem a piskóta lapot. Összesen 9 db. "Nap mint nap " joghurtot használtam fel. Tehát ebből mindjárt 3 nagy pohár (1 pohár 310 gr.) joghurtot beletettem egy edénybe, szépen kevergetés közben hozzátettem 3 csomag (ö.:75 gr.) Horváth Rozis zselatint, majd folyamatosan kevergetve addig melegítettem a tűzön, amí a zselatin fel nem olvadt...., nem szabad felforralni. Aztán beletettem kb. 17-18 ek. porcukrot, vagy kristálycukrot, és ezt is addig kevergettem, amíg a cukor el nem olvadt benne. Ekkor már kezd hűlni az egész. Egy nagyobb tálba beleöntöm a 6 nagy doboz joghurtot (mind epres volt), belereszeltem 2 citrom héjját, meg belecsavartan a levét is, tettem bele 1 üvegnyi málnavelőt (málnaszörpkészítés után megmaradt magos málnafinomság, amit akkor lefagyasztottam) - ennek hiányában 1 üvegnyi málna, vagy eperlekvár is jó, vagy 1 doboz/csomag fagyasztottt málna, tettem még hozzá 5 cs. vaníliás cukrot, lehet tenni még bele málnaaromát is, majd hozzákeverjük a zselatinos joghurtot is. Megkóstoljuk, hogy megfelelő-e az íze. Ezt beteszem a hűtőbe kb. 8-10 percre, de ránézek, nehogy megkössön. Akkor jó, amikor a szélén mlástszik egy kicsit, hogy sűrűbb, sűrűsödik. Most akkor ki is veszem a hűtőből. Ekkor 2 nagy tálba elosztok 1,5 liter (tehát másfél liter) Hulala tejszínt, ami azt jelenti, hogy mindkét nagy tálba 7,5 dl. tejszínt öntök, és robotgéppel egymás után felverem őket, a vége felé mindkettőbe teszek fél csomad Dr. Oetker szelatint, azzal még tovább verem. Ezután a joghurtos keverék felét 2-3 részletben hozzáteszem az egyik habhoz, miközben a robotgéppel 1-2 pecig kis fokozaton keverem tvább, hogy elkeveredjen a joghurt mindenhol. A másik habhoz a joghurt másik felét teszem ugyanígy. Ekkor más látszik, hogy áll a hab, a massza, így ezt most gyorsan merőkanállal rámerem a piskótalapokra. Kicsit az asztalhoz ütegetem a formát, hogy a krém szépen símuljon. Nekem még maradt a krémből egy kevés, úgy hogy még 1 formába tettem babapiskótát, és arra mertem a maradék habot. Hűtőben fél óra lalatt megkötött az egész. Könnyű, finom, gyümölcsös, habos. Ja és még annyit:úgy tűnik, hogy sok, de így az 5-ből 3-at elajándékoztam, és nagyon örültek neki, amaradék 2 pedig úgy elfogyott, mintha nem is lett volna. Szóval ha ennyit csinálsz, akkor is elfogy...tuti! Hát akkor jó sütést!
2012. febr. 21. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

18 evőkanál cukor? Nem lesz ez egy kicsit édes? Nekem a natúrjoghurtba 10 kanállal ír, de én azért írtam 7-10, mert ízlés szerint, ki hogy szereti. Nekem már a 7 is édes, nemhogy a 18.


Amúgy köszi, loptam ezt a receptet is.

2012. febr. 21. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!