Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell habarást csinálni?

Hogyan kell habarást csinálni?

Figyelt kérdés
en egy kezdo haziasszony vagyok es igy nem nagyon ertek meg a fozeshez.max az alapdolgok,sajnos.fozeleket szeretnek csinalni de sajnos egy recept sem irja a habaras kesziteset.kerlek segitsetek.elore is thank a valaszokert

2012. márc. 1. 21:34
 1/8 anonim ***** válasza:
lisztet tejföllel és kis vízzel keverj csomómentesre :)
2012. márc. 1. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

1 kis doboz tejföl, kb. 2 kanál liszt összekeverve, főzelékbe belerakva

Az a lényeg, hogy krémes legyen :)

2012. márc. 1. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Liszt elkeverve a tej kis részével. ezzel sűrítjük pl a gyümilevest.1 liter tejhez kb 1 púpos evőkanál liszt (kb mert ez attól függ milyen sűrűre szeretnéd.Főzelékeket én rántással sűrítem.Ahhoz a lisztet olajon megfuttatom és besűrítem vele a főzeléket.
2012. márc. 1. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

arányokat nem írtam: fél csészéhez egy, kicsit púpos evőkanál liszt, és csak egy nagyon kicsit víz :)

Sok szerencsét a főzéshez :)

2012. márc. 1. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
100%

Liszt + tejföl, alaposan elkevered csomómentesre, aztán apránként hozzáadod a (általában forró) főzőlevet, amit sűríteni szeretnél. Utána forrald össze.

De részletesebben, pl: [link]

2012. márc. 1. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél egy literes,zárható tetejű üveget. Legjobbak a neskafésak.

Tegyél az üvegbe folyadékot (tej,víz,vagy a lehűtött főzőlé) kb. 2 decit. Tegyél bele 1-2 kanál lisztet. Zárd le az üveget,és rázd jól össze. Így nem lesz csomós a habarás,és gyorsabb is,mint kevergetni. Amikor az ételbe öntöd,akkor folyamatosan kavard.

Ha híg marad még a főzelék,akkor ismételd meg.

2012. márc. 1. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Uuuupsz...


A habarás lisztet és tejfölt jelent. Ha nem akarod, hogy csomós legyen, először a lisztet kell elkeverni annyi hideg vízzel, amennyit éppen felvesz. Ha ez már csomómentes, még egy kevés vízzel kell higítani annyira, hogy bele tudd keverni kanalanként a tejfölt. Ha a főzeléken sok a lé, akkor főzőlével folyósra kell higítani, ha kevés lett a lé, akkor vízzel is csinálhatod. A főzelék nagy lángon legyen, lobogjon, kevergetés mellett önts bele a habarást, és forrald legalább 3-4 percig, annyi idő alatt fő meg a liszt. Ha teljes kiőrl. lisztből csinálod, az dupla idő alatt fő meg. A végén meg kell kóstolni és utána sózni, mert a habarás hozzáöntésével sótlanná válhat.


Másfél liter főzelékhez kb. 175 g tejföl és 2-3 púpos evőkanál liszt kell. Ha nem lesz elég sűrű a forralás után, be lehet habarni még egyszer: vizet és lisztet hígra keverve, és ugyanígy belefolyatva. Ha nem lesz elég híg, akkor csomós lesz.

Bab, lencse, sárgaborsó és krumplifőzelékbe kevesebb liszt is elég, mert maga is besűríti magát. Főleg másnapra.


Lehet habarni tejjel vagy tejszínnel, de az édesebb, mint a tejföl. Lehet joghurttal vagy kefírrel is (az diétás), de mindkettő nagyon savanyúvá teszi a főzeléket. Én egyiket sem szeretem, csak a tejfölt (abból is a 20%-ost), de ízlés dolga.


Aki azt írta, hogy a főzelékeket rántani szokta... hát... attól függ, milyen főzelék.

2012. márc. 1. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
huu,ez gyors valsz volt.koszonom szepen mindenkinek.a zoldkez megvolt :)) remelem sikerulni fog eletem elso fozeleke.holnap megtudom :D
2012. márc. 1. 22:00

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!