Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Eddig sem volt önbizalmam...

Eddig sem volt önbizalmam palacsintasütés ügyben, de ma végképp elment az összes kedvem. Minden a recept szerint csinálok, mégsem tudok vékony és könnyű palacsintát sütni. Mi a titka a fenti tulajdonságokkal rendelkező palacsinta készítésének?

Figyelt kérdés
2012. márc. 10. 17:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
a palacsintát és a nokedlit is szódával csinálom, ultrakönnyű mindegyik...
2012. márc. 10. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
Én is egy ősrégi, sima vas palacsintasütővel sütöm, nincs rajta semmi bevonat. Egy tálba ütök két tojást. azt kikeverem egy pohár tejjel, majd teszek hozzá annyi lisztet, h jó sűrű legyen és csomómentesre kavarom. Ha már sima, felöntöm annyi vízzel/szódával/tejjel, hogy olyan jó sűrűn folyós legyen. Kevés sót, és cukrot teszek bele. Az első leragad mindig, a többi szuper. Ha esetleg nem válik el a jól a palacsinta a sütőtől,elszakad, az azt jelenti, nem elég sűrű, keverj hozzá lisztet! Mindegyik palacsinta alá egy teáskanál olajat teszek, a tésztába nem szoktam.
2012. márc. 10. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
Utolsó! Vágyik a halál! Meg sem eszem a kétes helyről származóó palacsintát. A tej teljesen felesleges bele!
2012. márc. 10. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:

2 tojás, 2 ek cukor, 20 dk rétesliszt, fél liter tej, kevés olaj.

Mi így szoktuk a tésztát és isteni finom, könnyű

2012. márc. 10. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
82%
szakács vagyok, és hivatalosan nem tej, hanem szénsavas ásványvíz kell bele, vagyis tojás, liszt ásványvíz, és kicsi só, próbáld úgy h kevesebbet öntesz a serpenyőbe sütéskor :) vagy jobban ereszd szét benne h széttudjon folyni hogy vékonyabb legyen
2012. márc. 10. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
szakácsnak, amellett, hogy igazad van mégis korrigállak. hivatalosan szóda, mert 50 éve még azt sem tudtuk mi az ásványvíz:)) a szénsav a légyeg...
2012. márc. 11. 05:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem vagyok szakács, csak egy nagyon gyakorlott házasszony, de köszönöm hogy a szakács is megerősít abban: semmi helye a tejnek a palacsinta tésztában!
2012. márc. 11. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:

Lehet h szerintetek semmi helye nincs benne, de nem kell leszolni azt aki úgy csinálja. Mi is tejjel csináljuk és isteni.

Had kérdezzek valamit. Ti már kostoltátok tejje??? Ha nem akkor mirefel mondjátok h nem jó úgy??

2012. márc. 11. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:

igen, a többiek nevében is merem mondani, hogy kóstoltuk.

de , aki mást tapasztalt, leírhatja a véleményét, vagy nem???

szerintem egyenesen következik a válaszokból, hogy ki így, ki úgy süti a palacsintát. senkié sem rossz, ezt senki nem állította.

a tapasztalat és az ízlés a döntő, szerintem.

a kérdezőnek is lehetősége van választani, hiszen azért válaszoltunk, hogy mi hogyan csináljuk.

2012. márc. 11. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem volt haszontalan kérdés, mert többen is másként csináljátok,és legalább jól megkonzultáltátok a tudnivalókat:-))

2012. márc. 11. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!