Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Lesz ebből kemény hab?

SOS! Lesz ebből kemény hab?

Figyelt kérdés

Ezt készítem épp, a végén járok, de egyáltalán nem keményedik semmit. Érdemes még zúgatnom a mixert, vagy tegyem be hűlni a hűtőbe és holnap mixeljem össze?


[link]


2012. márc. 20. 21:35
 1/10 A kérdező kommentje:
Szóval a végén a meleg masszához adtam 4dl hideg tejszínt és most azt mixeli a gép. Meddig legyek türelmes?
2012. márc. 20. 21:36
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem hűtsd le egy kicsit és próbáld újra felverni. Talán túl forró volt amikor a tejszínt hozzátetted.
2012. márc. 20. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem lesz.

Nem a tejszínt kell hozzáadni, hanem a tejszínhabot. Az ilyen habos cuccoknál mindig az van hogy keményre vered a habot aztán belekevered, úgyhogy ne nagypn törd össze a habállagot.

2012. márc. 20. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is gyanús volt, de konkrétan az van írva, hogy a tejszínnel verem addig, míg kemény hab nem lesz. :( De gáz! :( Mindegy, betettem a hűtőbe. Szerintetek holnap reggel lehet még belőle valami?
2012. márc. 20. 21:53
 5/10 anonim ***** válasza:
Ne turmixszal verd,hanem habverővel. A turmix csak keveri a masszát,de nem habosítja.
2012. márc. 20. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Nincs is habverőm. :-/

Viszont az elmúlt években nagyon sok habot felvert már nekem ez a mixer.

2012. márc. 20. 22:02
 7/10 anonim ***** válasza:

jó ez a recept, jól értetted Te is, remélem. a tojáshabot kell keményre verni és lazán belekeverni, a tejszínt felverés nélkül.

a habosságot a tojásfehérje, a zsírosságot, krémességet a tejszín adja.

a mixer valóban nagyon szétverheti, tehát a legvégén a keverést a helyedben fakanállal csinálnám.

talán, hogy már alaposan kihűlt, sikerül kikeverned finomra.

sok sikert:)

2012. márc. 21. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
ha figyelmesen elolvasod a végén a tejszínnel keverést ír, nem verést.
2012. márc. 21. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Mondjátok már meg, hogy lehetne 4 dl tejszínből kiKEVERNI kemény habot???

Végülis hűtőbe tettem, másnap hidegen a mixerrel felvertem és jó lett.

2012. márc. 25. 09:06
 10/10 anonim ***** válasza:

a lényeg, hogy jó lett, nem veszett kárba a fáradságod:)

csak halkan megjegyzem, régen ( még az én fiatal koromban is)max rugós kézi habverő volt, de a krémeket fakanállal keverték ki.és akkor is ettek finom, habos sütiket...

a technika csak egy eszköz, de nem biztos, hogy a siker titka.

2012. márc. 25. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!