SOS! Lesz ebből kemény hab?
Ezt készítem épp, a végén járok, de egyáltalán nem keményedik semmit. Érdemes még zúgatnom a mixert, vagy tegyem be hűlni a hűtőbe és holnap mixeljem össze?
Nem lesz.
Nem a tejszínt kell hozzáadni, hanem a tejszínhabot. Az ilyen habos cuccoknál mindig az van hogy keményre vered a habot aztán belekevered, úgyhogy ne nagypn törd össze a habállagot.
Nincs is habverőm. :-/
Viszont az elmúlt években nagyon sok habot felvert már nekem ez a mixer.
jó ez a recept, jól értetted Te is, remélem. a tojáshabot kell keményre verni és lazán belekeverni, a tejszínt felverés nélkül.
a habosságot a tojásfehérje, a zsírosságot, krémességet a tejszín adja.
a mixer valóban nagyon szétverheti, tehát a legvégén a keverést a helyedben fakanállal csinálnám.
talán, hogy már alaposan kihűlt, sikerül kikeverned finomra.
sok sikert:)
Mondjátok már meg, hogy lehetne 4 dl tejszínből kiKEVERNI kemény habot???
Végülis hűtőbe tettem, másnap hidegen a mixerrel felvertem és jó lett.
a lényeg, hogy jó lett, nem veszett kárba a fáradságod:)
csak halkan megjegyzem, régen ( még az én fiatal koromban is)max rugós kézi habverő volt, de a krémeket fakanállal keverték ki.és akkor is ettek finom, habos sütiket...
a technika csak egy eszköz, de nem biztos, hogy a siker titka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!