Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Holnapi szülinapi-piskótás-eme...

Holnapi szülinapi-piskótás-emeletes tortába milyen túrókrémet csináljak?

Figyelt kérdés

S várok díszítési ötleteket is:)...:

30 éves lesz a Párom és így 3 emeletes tortát csinálok Neki. Én gondoltam rá,hogy tejszínhabbal vonom be,de azt is jó ötletnek tartom,hogy tejbevonó is legyen valahol a dologban,mert akkor pöttyös tejcsokis túró-rudi feeling-je lenne,s azért az ízért bizti oda lenne.


De a belső krém recept a lényeg és légyszi mennyiségeket is írjatok!


Köszönettel várom az ötleteket!:)



2012. márc. 22. 15:16
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Szia én vagyok akinek a privit írtad :D

Krémnek jó az amit leírtam, de semmiképp ne tubusos tejszínhabot használj és olyan túrót ami krémes. Általában amik nem zacskóba hanem ilyen téglalapalakban becsomagolva van az jó. Az emeleteket csak akkor rakd össze ha már mindnek rendesen megkötött a krémje.

A tetejét sztem bevonhatod csokival, csak ne legyen a csoki forró. Azt pedig díszítheted tejszínhabbal. Abba a tejszínhabba habfixet rakj. Vagy úgy is lehet h tejszínhabbal vonod és csokiba mártott gyümölcsökkel díszíted esetleg csokival mintákat nyomsz rá, v csokiforgács. :D

Sok sikert

2012. márc. 22. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a túrókrémet gyümölccsel feldobnám. Vagy úgy hogy apróra kockázom vagy úgy hogy beleturmixolom.

Nagyon finom ízt ad neki.


Én pl. a következő recept szerint csináltam tortát, isteni finom lett, morzsája sem maradt fél óra alatt:


Töltelék: 50 dkg túró, 3 dl tejszín felvert habja, 20 dkg porcukor, 1,5 dl langyos tej, 1 csomag zselatin

őszibarack befőtt, vagy más gyümölcs ( pl. fagyasztott erdei gyümölcs)


A szitán áttört túrót a porcukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a zselatinos tejszínhabot. Ehhez a zselatint a tejben óvatosan, langyosra melegítve feloldjuk, elkeverjük 2-3 kanál habbal, s így adjuk a teljes habmennyiséghez. A tejszínes túróhoz apróra darabolt őszibarack befőttet keverünk.

Vagy amit én csináltam: erdei gyümölcsöt összeturmixoltam és azt kevertem a túrós masszához.

Hm mennyei lett.


Azt vedd figyelembe hogy nekem ez a mennyiség egy 26 cm átmérőjű tortához volt elég, 3 lapra volt vágva, és kívül is ezzel lett töltve. + erre jött rá a tejszínhabréteg kívülről.

2012. márc. 22. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 A kérdező kommentje:

Hmmm...Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!:) A banánnal hogy álltok illetve hogy állna a túró,ha beleturmixolnám? Habár a barackbefőtt sem rossz ötlet,mert azt is nagyon szereti a Párom.

Azt gondoltam ki,tejszínes bevonat lesz és tejcsokiforgács. Ehhez melyik tejcsokit vegyem ami hasonlít a pöttyös rudi bevonatára?...:/

Köszönöm szépen lassan kezd összeállni a kép!:)

2012. márc. 23. 07:03
 4/20 A kérdező kommentje:
Ja és Nekem lesz 2 db 50×30-as piskótatéglalapom(a másodikat fogom darabokra vágni és emeletbe rakni),ezekre számoljatok kb~ 3 cm vastagságú túrókrémet. Kérdésem,hogy elég lesz-e 850 gramm túró? +Mennyi tejszínt és zselatint vegyek? Nagyon szépen köszönöm.
2012. márc. 23. 07:10
 5/20 A kérdező kommentje:
Ja és mindenképpen olyan túrókrém kell,ami "kemény",mert Nekem ugye nem csatos formában készül!:S
2012. márc. 23. 07:16
 6/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Én vagyok a 2. válaszoló.


Banánnal én még soha nem próbáltam ezért nem is tudom mennyire passzol hozzá.

Ha ekkora tortát csinálsz, szerintem minden alapanyagból vedd a dupláját. Habár... nem tudom, talán a duplája elég lesz. Az a baj nincs előttem a torta formája, mert nem értem azt hogy 2-szer sütöd meg azt a méretet de csak az egyiket darabolod fel (??..) Lehet még csak koirán van nekem de nem áll össze a kép, nem tudom elképzelni. És mi lesz azzal a piskótával amit egyben hagysz?

Tejszínből sem tudok így arányokat mondani.

Legyen bőven, talán 5 dl a bevonáshoz ha habbá vered abból sok lesz. + ugye ami a krémbe kell

2012. márc. 23. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 A kérdező kommentje:
Két 50×30 cm-es téglalap alakú tepszivel lesz piskóta. Amelyiket egyben hagyom,az megy alulra,tehát az az "alsó emelet". A második piskótát meg felezem,az alkotja a második emeletet s így tovább...tudod,hogy lépcsőzetes legyen. Bocsi ha nem írtam le az előbb érthetően!:) Nos?
2012. márc. 23. 08:49
 8/20 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam a banánra,mert mi a túrós palacsintát esszük avval:),csak félek megbarnítaná.
2012. márc. 23. 08:51
 9/20 anonim ***** válasza:

jaaaaaaaa! Hát így már értem.


Azért volt nekem kicsit érthetetlen mert azt írtad először hogy 3 emeletes tortát akarsz csinálni. Én úgy értettem hogy van a nagyobb torta, rá a kisebb torta, rá a legkisebb méretű torta. Pl. mint az esküvői torták, na így értettem.


De te egy sima tortát csinálsz, aminek 3 lapja lesz, csak nem kerek hanem téglalap formában.


Mindenképpen a krém dupláját csináld meg mint amit írtam, mer nagy maga a forma.


Másrészt ne banánnal csináld mert az tényleg megbarnul.


Viszont a tortát mindeképp úgy kellene elkészítened hogy a piskóta köré míg töltöd valami karimát odaraksz. Megmondom miért: azért mert a zselatintól és a tejszínhabtól hígulni fog a krém, és kell valami ami körben megfogja, és hűtőbe kell 1 -2 órára raknod, csak ezután tudod majd körbe is bevonni. Így is állni hagyod legalább egy fél órát és csak ezután vonod be tejszínhabbal.


Tudod maga a zselatin a "kötőanyag" ami megfogja az egészet, de annak dermednie kell a hűtőben.

2012. márc. 23. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 A kérdező kommentje:

Igen ezen már Én is kivagyok borulva:

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__27..

:)

2012. márc. 23. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!