Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS Emeletes tortához milyen...

SOS Emeletes tortához milyen túrókrémet csináljak, ami megtartja magát?

Figyelt kérdés

Tehát nem csatos formában fog készülni MA a torta,nem lesz fal,ami megtartja a krémet és itt el is bizonytalanodtam az eddigi zselatinos-tejszínes receptektől.:(


S ha valaki tudja 850 gramm túróhoz írja le az arányokat is,KÖSZÖNÖM!



2012. márc. 23. 07:44
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
pedig pont a zselatint akartam tanácsolni, hogy azt keverj a túrókrémbe :) Én a tejszínbe kevertem és kibírt egy emeletet még rá pluszba (én kinder pingui tortát csináltam.)
2012. márc. 23. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
Csináld hidegen keverhető vanília pudinggal.
2012. márc. 23. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
0%
a francot,első kettő,amatőrök vagytok,már bocs,----habfixáló keverj a masszába,attól esz tartása!
2012. márc. 23. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
Mi amatőrök csak azért javasoltuk ezeket, mert zselatint nem akart, gondoltam akkor habfixálót sem.
2012. márc. 23. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 A kérdező kommentje:

Csak azért írtam,hogy elbizonytalanodtam a zselatinos túrókrémektől,mert emlékeim szerint ha valamit eddig zselatinnal csináltam (mondjuk joghurttortát),akkor az folyós volt a dermedés előtt.

Arányok? Receptek?:S

Köszi mindenkinek!

2012. márc. 23. 08:53
 6/22 anonim ***** válasza:
A habfix sem fogja jobban tartani mint a zselatin. És mielőtt pattogna a kedves nem tom hanyas ÉN cukrász vagyok. Nem valami amatőr. Ne tesjszines krémet csinálj. Valami olyat próbálj mint amit a palacsintába teszel. Bár szerintem ha jó zselatint használsz és jól, akkor az meghúzza rendesen a krémet
2012. márc. 23. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 A kérdező kommentje:

"ha jó zselatint használsz és jól, akkor az meghúzza rendesen a krémet"

Ezt kifejtenéd bővebben 850 gramm túróhoz mérten?

Köszönöm.

2012. márc. 23. 10:13
 8/22 anonim ***** válasza:
Én így szoktam: 1kg.túróhoz hozzáadod ílés szerinti mennyiségű (mert van aki édesebben, van aki kevésbé édesen szereti) porcukrot, 2 citrom lereszelt héjját és levét, meg adhatsz hozzá 4-5 cs. vaníliás cukrot is. (én még a LIDL-ben kapható kis fiolás citromaromából is teszek bele 2-t, de ez el is maradhat.) Ha ezt jól kikevertem, akkor félreteszem. Egy nagyobb tálban felverek 1 liter (azaz egy egész liter) Hulala habtejszínt kemény habbá robotgéppel úgy, hogy mielőtt teljesen kész lenne, (tehát már majdnem jó az állaga) beleszórok 1 egész csomag Dr. Oetker instant zselatinport, és azzal keverem készre robotgéppel a habot. most ehhez hozzáteszem a túrós keverék felét, és alacsony fokozaton - kb. 1 percig, és robotgéppel szintén - összekeverem a túrót a habbal, majd beleteszem a másik felét is a túrónak, és azt is robotgéppel keverem öszze. Nem fog összeesni a hab, sőt egy nagyon jó kis massza lesz belőle, amivel nyugodta töltheted az emeletes tortát is. Tudom, hogy sokan nem biztos, hogy egyetértenek ezzel, de hidd el, hogy sokszor kipróbáltam már, és működik.
2012. márc. 24. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen legközelebb ezt is kipróbálom(mert tegnap volt a szülinap)!:) Nálunk egy túrótortához nem is kell ünnep!:) Köszi!
2012. márc. 25. 11:38
 10/22 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: próbáld ki nyugodta!!!!.... nálunk se kell a túrótortához ünnep!
2012. márc. 27. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!