Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a kedvenc, viszonlag...

Mi a kedvenc, viszonlag gyorsan elkeszitheto eteletek? Szeretnek ma vmi olyat fozni, amit meg sosem probaltam es elkene par otlet!

Figyelt kérdés
2009. jún. 17. 11:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Én ma az egyik kedvencemet főztem. Nem néztem az órát, de szerintem 15-20 perc alatt vígan megvan.

1-2 szelet füstölt szalonnát felcsíkoztam, olaj nélkül elkezdtem piritani. Erre jön szintén csíkozott sonka (ma párizsit használtam, mert nem volt sonka). Együtt kicsit pirítgatom, majd ráöntök 1 kis doboz kukoricakonzervet. Összekavarom, ízesítem kis borssal és grill (vagy steak) fűszerrel. Leöntöm tejszínel és tejföllel ( attól függ a menyiség, hogy mennyire akarom szószósra), összerottyantom és kész!

Közben a tészta szépen megfő és már ehetünk is!

Ha a kukorica helyett gombát használsz és pluszban oregánót is teszel bele, máris kész egy másik fincsi tésztaszósz.

2009. jún. 17. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Tejszínes bolognai spagetti:


Tészta olajmentes sós vízben rotyog. Közben: vhagyma felaprít, oliván párol, darált husi rádob, fehéredésig pirít, 2 dl vízben tovább főz, míg el nem forr, pár babérlevél társaságában. Kockázott paradicsom kerül rá bőségesen, úgy jó, ha a husi 4-5x-ös egyre sűrűsödő paradicsomlében lubickol. Lassú tűzön újabb negyed órán át párolódik az egész, közben őrölt rozmaring és bazsalikom kerül bele a vége felé. Ízlés szerint só, cukor, és a legvégén liszttel kevert tejszínnel rottyantom össze. Azonnal összekeverem a tésztával, amelyre, mivel olaj nélkül főtt, rátapad a fincsi szósz.Tetejére parmezánnal isssteni.

Fél kg darált husiból, egy ek rozmaringból, ugyanennyi bazsalikomból, 4 konzerv hámozott paradicsomból és 2 dl tejszínből 4 bőséges adag lesz.


Ez lasagna alapreceptnek is kiváló, de ekkor tejszín nélkül készül az alapszósz. A száraz lasagnatészta-rétegek közé felváltva kerül ez, és besamell mártás: vajon pirított lisztet tejjel sűrűre főzök, szerecsendióval ízesítem. Sütőben készre sütöm, a tetején roppanósra pirítom a sajtot.


Egy ritka csemege, egyik kedvencünk.

Vezuvio sajtmártással

Hozzávalók:

# 50 dkg csirke- vagy pulykamell, esetleg szűzérme vékony csíkokra vágva

# 1 dl olivaolaj

# 1 marék durvára tört dió

# 1 evőkanál szezámmag

# 1 evőkanál lenmag

# 1 evőkanál méz

# 1 fürt szőlő

# 2 alma szeletekre vágva

# 1 körte szeletekre vágva

# 1 sárga és 1 piros kaliforniai paprika

# 1 kígyóuborka hasábokra vágva

# 1 répa hasábokra vágva

# 1 cukkini hasábokra vágva

# 2 evőkanál áztatott aranymazsola

# 1 evőkanál szójaszósz (sötét)

# 1 evőkanál worchestershire szósz

# 1-1 csipet őrölt gyömbér, só, fehérbors és római kömény

# A sajtszószhoz:

# 50 dkg füstölt és trappista sajt vegyesen, esetleg emmentáli is

# 1 l tej

# 2 dl liszt

# szerecsendió

# fehérbors

# só

# 1 dl fehérbor


Elkészítés: Az olívaolajon nagy lángon megpirítom a húst, majd hozzáadom a diót, a szezám- és lenmagot, és óvatosan, kis lángon tovább pirítom, mert még a tűzről levéve is könnyen megég! Félrehúzom a tűzről, és belecsorgatok 1 evőkanál mézet, 1 evőkanál szójaszószt, beleszórom a gyömbért, a sót, és rádobom a zöldségeket- gyümölcsöket. Adok hozzá 1 evőkanál worchestershire-szószt, némi borsot, csipet római köményt, és roppanós állagúra párolom.


A sajtszószhoz sűrű besamelt készítek, szerecsendióval, borssal, fehérborral ízesítem, és beleszórom a reszelt sajtokat. Burgonyafánkkal vagy krokettel tálalom.



Könnyű, édeskés, feledhetetlen ízű étel.

2009. jún. 17. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

tejszínes csirkemell spagettivel.


Felrakod föni a spagettit.

Közben a csirkemellett megpárolod kevés oljosvítben.Sózod,borsozod,pici paprika por, pici szerecsendió,kevés szárított petrezsejemzöld.Majd öszzekeversz egy tálban kb 1 dl tejszínt,1/2 dl tejet,vegetát,és sajtot.Ezt ráöntöd a kész csirkemellre.Összefözöd,majd összekevered a még meleg spagettivel.A tészta felszívja a szaftot.Nagyon finom,és kb 20 perc.

Mikor a tésztát fözöd kb 1 perccel elöbb zárd el.ha leszürted ne ödlítsd le hideg vízzel.Még melegen kell a szószhoz önteni.

2009. jún. 17. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezt is imádjuk:

Los Angelesi pulykacsíkok:


1 dl ketchup, 4 ek. szójaszósz, 4ek. csípős chillyszósz, 2 ek méz, 2 ek. woechestershire-szósz, egy ek. őrölt római kömény, 1kávéskanál fokhagymagranulátum (de mehet minden ízlés szerint) keverékébe pár órára bepácolom a pulykacsíkokat.

Kevés forró(!) oliván hirtelen megpirítom őket, majd a pácot rájuk öntöm. Addig párolom kis lángon, amíg a pác nagyon ragadósra sűrűsödik és szép pirosan "bevonja" a husikat.


Lehet tofuval és akármilyen hússzeletekkel is készíteni, de cukkini-padlizsán is finom így.:)


Akár fahítas krumplival:

A forró, enyhén sós olajba dobálom a felezett-negyedelt krumplikat, melléjük teatojásba zárva római kömény, félbevágott vöröshagyma, mustármag és fokhagyma kerül. :)

12:20-as vagyok, és ezt is jó szívvel ajánlom!

2009. jún. 17. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Tejszínes-uborkás csirke


Ha gyakorlott vagy a főzésben, akkor nem baj, hogy nem tudok mennyiségeket. Én valahogy nem foglalkozok ennél a kajánál vele, szerintem nem is kell, ha már életedben csináltál valamit csirkehússal. :)


Apróra felkockázott vöröshagymát olajon/zsíron megfonnyasztasz a tűzön, olyan jó löttyedtre, ne legyen már ropogós, de vigyázz ne égjen oda. Legjobb, ha megsózod, akkor könnyebben éri el ezt az állapotot. Rakhatsz bele fokhagymát is, de az később, ne egyszerre a vörössel. Mikor ez kész, ráöntöm a felkockázott csirkemellet, kevergetem, fűszerezem sóval, borssal, kivárom, hogy elfőjön a leve, akkor kicsit megpirítom, ráöntök egy félliteres főzőtejszínt, bele egy kis ketchup, hogy színt kapjon (kb két-három evőkanál) kis mustár (1 evőkanál), bazsalikom, kakukkfű, még bors, de a fűszereket ahogy gondolod, totál a te ízlésed szerint, majd még bele öntök feldarabolt (én vékony félbevágott karikákra szoktam) savanyú uborkát. Mondjuk én három jó nagyon raktam bele utoljára. Összerottyantom, esetleg kicsit sűrűsödhet, de nem kell teljesen besűrűsödnie, ha kihűl úgy sem marad olyan híg mint volt. Penne tésztát ajánlanak hozzá, én sima copfocskával tálalom és nagyon szeretjük.


Tehát ami legyen otthon:

hagyma, csirkemell filé, főzőtejszín (habtejszínnel is jó! komolyan finom úgy is), savanyú uborka, tészta, ketchup, mustár és fűszerek.

2009. jún. 17. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
12:36 jó nagyot*, nem jó nagyon az uborkás résznél :)
2009. jún. 17. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Farfalle (masnitészta) vagy csigatészta zöldborsóval.


Alap: egy kevés zöldborsófőzelék. Akár maradék is lehet.

(Kukoricával dúsítható)

Sonka megpirít oliván, ezzel a maradék főzelék összerottyant. Bazsalikommal dúsít, ha tejszín is kerül bele, még klasszabb. Ez borul a tésztára, a tetején parmezánnal.

Spenótmaradványok is isteniek ugyanígy, de a bazsalikom-tejszín-oliva-sonka kombó ebből nem hagyható ki.

2009. jún. 17. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Chillys bab, konzervből. Villámgyors.

Darált hús hagymán pirít, bab+kukorica ráönt, bőven paradicsommal megöntöz, megy bele még oregano, chilly (folyékonnyal jobb, mint porral), vagy készen kapható fűszerkeverék.

Összefőz, friss kenyérrel vagy tésztával, tejfellel- tejszínnel tálal, tetejére reszelt sajt kerül.

2009. jún. 17. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
Hu... mindegyik jol hangzik!
2009. jún. 17. 12:48
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Erdőmester sült:


vegyesen 1:1-arányban marha-és sertéshusi, felsálból az igazi-felszeletel, sóz, és zsemlemorzsával bőven megszórva kiklopfol. Kukta előkotor, benne füstölt szalonna kiolvaszt, rajta hagyma (sok-sok hagyma) megpirít. Erre rétegezzük a husikat, közéjük tejföl, és aprított, füstölt, szalonnakocka kerül. Ha elfogyott, pirospaprika a tetejére. nem gyors étel, mert kb 2 órát kell lassú tűzön főzni a kuktában, majd egyet (legalább9 lefedve pihentetni. Legjobb előző este készíteni.

Hagymás tarhonya dukál hozzá- ez a nagypapa feledhetetlen receptje.

2009. jún. 17. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!