Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan keszül az igazi hazi...

Hogyan keszül az igazi hazi teszta?

Figyelt kérdés
Sok receptet talalni, de melyikis az igazi?Van amelyikbe viz kell van amelyikbe olaj.Nagyanyam (ha jol emlekszem)1 kg liszthez 10 tojast tett.

2012. ápr. 11. 13:39
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen tojásárak mellett nem ajánlom, de az én nagymamám is így csinálta... 10dkg liszthez 1 tojás, vagyis 1kg liszthez 10 tojás. Vizet csak akkor tett bele, ha nehezen gyúrható volt (pl. picik voltak a tojások, így kevés lett a nedvesség), szóval csak akkor, mikor muszáj volt. Ennyi volt a titka, és isteni finom lett a házi tésztája.
2012. ápr. 11. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
igen, ez volt hajdanában az alap. egy kiló liszt 10 tojás. de olajat soha nem tettünk bele, csak annyi vizet, a amennyit megkívánt. nagyon nehéz volt jól kigyúrni...viszont isteni volt a tészta.
2012. ápr. 11. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
32%

Itt ki kell javítsalak benneteket egy picit: Régen nem mérték! Egy tojás-amennyi lisztet felvesz, hogy még gyúrható legyen. Ha reszeled, akkor lehet keményebb is (de azért ne beton).

Egyébként a reszelt tészta a leges leg finomabb! :D

2012. ápr. 11. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!