Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Puffasztott rízst, hogy tudok...

Puffasztott rízst, hogy tudok otthon készíteni?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 16. 10:58
 1/4 anonim ***** válasza:
62%
Nem igazán tudsz, mert nagy nyomás kell hozzá, ami csak az erre a célra tervezett géppel hozható létre
2012. ápr. 16. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
90%

"A rizsszemeket nagy nyomású, mintegy 200 Celsius-fokos kamrában hevítik, hogy a héjuk szétpattanjon. Ellentétben a kukoricaszemekkel, melyek kemény héja melegítés hatására szétválik, a puhább héjú rizst erős nyomásnak kell kitenni, hogy szétrobbanjon. A mag belsejében lévő nedvek gőzzé alakulnak át, a keményítő zseléssé válik és kifordul, majd szobahőmérsékleten megdermed.


Alexander P. Anderson, amerikai biokémikus 1902-ben állított elő először puffasztott rizst. Rizsszemeket szórt egy ágyúba, majd bedugaszolta a csövet és elsütötte. Miután kivette a dugaszt, a rizsszemek felpuffadva repültek ki az ágyúból."


A rizs egyébként rövid i!

2012. ápr. 16. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 peterfix válasza:
Vegyél előfőzött rizst a boltban. Melegítsd fel serpenyőben addig, ameddig a színe megváltozik. Majd apránként dobd be a 180 fokra felhevített bő olajba. A rizsszemek azonnal felfújódnak. Halászd le őket és tedd papírszalvétára lecsorogni. Ízesíteni lehet pl. cukorral.
2013. ápr. 20. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
57%

Az utolsónak nagyon köszönöm ezt a tippet ugyan a rizsszemek nem fújódtak föl de hozzáadtam vizet és megfőztem úgy mint a hagyományos rizst az íze magáért beszél tényleg olyan mint a puffasztott rizsnek

csináltam egy olaj nélküli változatot ISTENI FINOM!!!

2014. ápr. 19. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!