Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szalonnát/kolbászt lehet úgy...

Szalonnát/kolbászt lehet úgy is füstölni, hogy nem raksz bele sót?

Figyelt kérdés
Csak elméletben kérdezem, hogy megoldható-e, hogyha pl. valaki sószegény diétán van, mert a füstölt szalonna/sonka/kolbász nagyon sósak. Vagy ha a sózást kihagyja az ember és úgy füstöli akkor megromlik?

2012. máj. 8. 20:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Valószínűleg igen, mert a só tartósít.

Egyébként ha nem sózzák a húst, akkor iszonyat büdös lesz (főzéskor, sütéskor is) és rossz ízű.

A sószegény diéta nem 0 sót jelent, mert attól meg lehet halni. Csak kevesebbet, mint amúgy enne. Vagyis: nem 20 dkg kolbász reggelire, hanem 8 vékony szelet, pici falat.

2012. máj. 8. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Persze, megfüstölni meg lehet, a füst nem válogat.


Max. enni nem fogsz a sózatlan kajákból, mert egyrészt nagyon gyorsan megromlanak, másrészt annyira ízetlen lesz, hogy 1 falat után már nem fogod kívánni.

2012. máj. 8. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A füstölés igen, de ahogy írták is abból nem fogsz enni.

A füst csak befejezi a folyamatot, a füstölt húsok ízének elég nagy részét a páclé adja, amibe ha nem teszel sót egyrészt megromlik benne a hús, másrészt ízetlen lesz.

2012. máj. 8. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:
Sózás nélkül nem lehet szalonnát füstölni. Vastagon bekell sózni hagyni állni, majd füstölés előtt lemosni róla a sót. Kolbászt lehet, de az meg ízetlen lesz.
2012. máj. 9. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!