Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell sült krumplit...

Hogyan kell sült krumplit csinálni?

Figyelt kérdés
Még soha életemben nem csináltam és még az olajat sem. Fogalmam sincs, hogy pl. mennyi olajat kell beletenni . Kérlek segítsetek! :))
2012. máj. 9. 18:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Megpucolod a krumplit, megmosod, feldarabolod (ahogy tetszik) aztán bő olajban (az a lényeg h annyi krumplit tegyél bele amit még lep) barnára sütöd
2012. máj. 9. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam, hogy egy lapos tepsibe teszek olajat, nem túl sokat, csak hogy ellepje a tepsi alját, aztán a nagyobb hasábokra vágott krumplit belezuhantom, összekeverem az olajjal, rá só, bors, köménymag (vagy amit szeretsz) és be a sütőbe. Aztán nézegeted, hogy mikor van kész. Jól meg kell pirítani :P

Ha fagyasztott szalmakrumplit akarsz, akkor egy nagy serpenyőbe jó sok olajat kell önteni, annak el kell lepnie a krumplit! Bele kisebb adagokban a cucc, ha megsült valami szűrős kanállal szedd ki egy papírtörlővel kibélelt edénybe. Jó étvágyat!

2012. máj. 9. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszi de az olajat hogyan kell használni?? mármint mennyit tegyek bele vagy hogyan öntsem meg stb.
2012. máj. 9. 18:39
 4/16 A kérdező kommentje:
köszi de az olajat nem kell melegíteni?
2012. máj. 9. 18:41
 5/16 anonim ***** válasza:
80%

Ha azt akarod, hogy belül puha legyen, kívül ropogjon, akkor a krumplit meghámozod, hasábokra vágod. Egy nagy fazékban, sós vízben főzöd egy kicsit. Nem kell puhára főzni, ne essen szét. Leszűröd, hagyod lecsepegni, és egy fél flakonnyi olajat felmelegítesz, egy szelet krumplit beleteszel, és ha már serceg az olajban, akkor kézzel, óvatosan, hogy ne csapjon fel, beleteszel annyi krumplit, hogy kényelmesen süljenek, ne zsúfoltan. Addig sütöd, míg a pirossága megfelel neked. Kiszeded egy szűrőkanállal, és újabb adag krumplival kezded elölről.

Lehet karikára vágni a krumplit. Ilyenkor nem kell előfőzni. Minél vékonyabbra tudod szelni, annál ropogósabb lesz, olyan chips - szerű.

2012. máj. 9. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Forró olajba kell tenni.
2012. máj. 9. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 A kérdező kommentje:
De meddig kell hagynom kb. az olajat?
2012. máj. 9. 18:48
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Dobálj bele 1-1 krumplit, ha nem történik semmi, akkor még nem jó, ha elkezd a krumpli körül buborékosodni/sercegni, akkor mehet bele a többi. Időnként egy villával megmozgatod a sülő krumplit, hogy ne tapadjanak, egyformára süljenek.
2012. máj. 9. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Arra azért figyelj, hogy a krumplikat egyforma nagyságúra vágd.

Persze ha hasábra vágod, tehát csíkokra, akkor a hossza ne mlényeg, csak a vastagsága legyen egyforma.

Ugyan ez érvényes ha karikára vágod. Az átmérője ne mszámít, de a vastagsága igen.

2012. máj. 9. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Egy serpenyőbe öntsd bele az olajat. Ha már elég forrónak gondolod,dobj bele egy darabka krumplit. Ha sisteregve sül,akkor teheted bele a többit. Ha még nem,akkor még nem elég forró az olaj.
2012. máj. 9. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!