Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a tarhonyát?

Figyelt kérdés
2012. máj. 11. 10:00
 1/10 anonim ***** válasza:

Mien tarhonyára gondolsz?? Lehet leves, krumplis tarhonya...

Én krumplis tarhonyát szoktam.

A tarhonyát kevés olajon megpirítod, őrölt paprikát teszel hozzá, felöntöd vízzel és hozzáteszed a felkockázott krumplit, sózod, borsozod. Ha kezdi elfőni a levét akkor megkóstolod a tarhonyát és a krumplit is h megfőtt-e. Ha nem akkor teszel még rá vizet. Ízlésfüggő h mennyire főzöd el a vizet. Én úgy szoktam h megáll benne a kanál, de anyósom levesesebbre hagyja

2012. máj. 11. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Pörkölt mellé lesz köretnek :) Még soha nem készítettem tarhonyát, ez lesz az első :D
2012. máj. 11. 10:11
 3/10 anonim ***** válasza:
Sztem próbáld meg azt amit leírtam csak krumpli nélkül
2012. máj. 11. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Leírtam, köszi, megyek is főzni ;)
2012. máj. 11. 10:27
 5/10 anonim ***** válasza:

Ez az u.n. paraszt-tarhonya, vagy síma krumplis-tarhonya.


Ha pirított tarhonyát akarsz, akkor azt én: zsíron megfuttatom a tarhonyát, míg szép rózsaszínű lesz, pici vizet adok rá, sózom, födő alatt párolom puhára. Ha kell, (mert mondjuk a víz elpárolgott alóla) akkor ismét víz, ismét födő, mindaddig míg meg nem puhul. Utána szoktam a kész pörkölttel összeönteni és összeforralni.

2012. máj. 11. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
3 ek olajba kicsit megpirítod a 500g tarhonyát. Felengeded 7 dl vízzel (3 és fél pohár), teszel bele 1 ek sót, vársz míg felforr és fedő alatt párolod 12 percig. Utána elzárod és 5 percig úgy hagyod még fedő alatt.
2012. máj. 11. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 klopusz ***** válasza:
77%
Készítsd úgy, mint a rizst.
2012. máj. 11. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Sikerült, sikerült!!! :D Köszi mindenkinek a válaszokat.
2012. máj. 11. 13:04
 9/10 anonim ***** válasza:

én is zsírban megpirítom, hogy szép egyforma aranybarnák legyenek. ott kell állni mellette, állandóan kevergetni, hogy ez sikerüljön is:)forró másfélszeres mennyiségű vízzel felengedem, átkavarom. ha felforrt akkor sózom, és ameddig felszívja a vizet addig főzöm közepes lángon.

utána még egy villás keverés, majd hátratéve, fedő alatt, konyharuhával letakarva várja a végső puhulást, ami még kb 15 perc.

tényleg úgy, mint a rizst, illetve én azt is így szoktam.

2012. máj. 11. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Lényeg hog meg kell kóstolni és a ha elfőtte a vízét és nem puha akkor önteni kell hozzá még vízet!Semmit nem utálok jobban mint a nem megfőtt ételt!
2012. máj. 11. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!