Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Újkrumpliból, petrezselymes...

Újkrumpliból, petrezselymes krumpli, hogyan kell elkészíteni?

Figyelt kérdés

Először is felkell vágni?

Mielőtt olajon piritjuk, főzni kell pár percig?

(Barátomnak készíteném és nem szeretnék beégni, hogy kemény marad :D )


2012. máj. 7. 19:24
1 2
 1/14 doboszoli ***** válasza:
66%

Én úgy készítem, mint a régiből.

Héjában megfőzöm a krumplit, meghámozom, felvágom.

A finomra vágott petrezselymet zsírra dobom, és a krumplit hozzákeverve kissé átsütöm.

2012. máj. 7. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
Van aki megfőzi, én fedő alatt zsírban egy pici vízzel megdinsztelem, megsózom, és a végén megszórom petrezselyemmel.
2012. máj. 7. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:

én a ledörzsölt krumplit megmosva, egy kicsit leszárítva teszem forró zsírra,és fedő alatt párolom. ha igen aprók, akkor egyben hagyom, ha nagyobbacskák, nem túl kicsi kockákra vágom.

hamar puhul, villával lehet ellenőrizni.

finomra vágott petrezselyemmel megszórom, melegen tálalom.

2012. máj. 7. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
32%
Én az újkrumplit nem fözöm, csak megpucolom, kevés zsirt vagy olajat teszek egy serpenyöbe, a krumplit kockákra vágom - ha picik, akkor sak félbe, megsózom és fedö alatt megpárolom. Amikor már puha, akkor rászórom az összevágott petrezselymet és a tüzet lekapcsolva fedö alatt összerázom.
2012. máj. 7. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim válasza:
100%
Ma pont ezt főzte anyu.. Nagyon fincsi volt :) . Úgyanúgy csinálta mint a rendes krumplit... Én hámoztam xD
2012. máj. 7. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:

És kb meddig kell főzni? :)

A vízbe kell sőt rakni? Vagy majd a piritásnál sózzam?

2012. máj. 7. 19:55
 7/14 anonim ***** válasza:
32%
A 4. vagyok, irtam, hogy nem kell fözni, mindjárt a krumplira tegyél sót (én kb 1 kg-hoz teszek egy teáskanálnyit) és kb 20 25 perc alatt kész.
2012. máj. 7. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszi, csak félek hogy kemény marad belül, mert egy receptnél ahol az volt, hogy nem kell főzni, valaki kommentbe írta hogy neki kemény maradt belül, kívűl meg már megégedt. Nem akarom elrontani. :S

Ja és még valami, mennyi olaj kell?

2012. máj. 7. 20:08
 9/14 anonim ***** válasza:

Én is úgy készítem, mint az 1-es. Héjában megfőzöd, abba nem kell só. Ha egy villával belszúrsz, érezni fogod, amikor már megfőtt.

Ha megpucoltad, és ráteszed a petrezselyemre, akkor kell sózni, én egy pici borsot is szoktam rá tenni.

Hidd el így nagyon fincsi lesz.

2012. máj. 7. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

Még mindig a 4. vagyok: Az újkrumpli nagyon hamar megpuhul, ha elöször fözöd, akkor az ize is kifö a vizbe, meg hamar szétmállik és akkor krumplipürés vized lesz.

Ahogy én csinálom - fontos, hogy magyjából egyforma nagy darabok legyenek, mert akkor egyszerre puhulnak meg, a serpenyübe kell 1-2 evökanál olaj, a feldarabolt krumpli, meg só. Amikor elkezd sisteregni, akkor lekapcsolom kisebbre a lángot és fedö alatt párolom. Kb 20 perc múlva egy darabot megkóstolok, és ha kell még 5-10 percig tovább párolom.

45 éve készitem igy, soha nem maradt nyers.

2012. máj. 7. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!