Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz kívül égett, belül...

Miért lesz kívül égett, belül nyers a kuglóf és a piskóta?

Figyelt kérdés

Mindent pont úgy csinálok, ahogy a recept írja, azon a hőfokon, annyi ideig mégis mindig égett kérge lesz, belül meg szalonnás. :(

Pl ez a recept, és ez a commentek alapján mindenkinek sikerült, csak nekem nem:

[link]


Lehet hogy nekem kicsik a tojások (tescos) vagy rossz a liszt?


2012. máj. 22. 10:36
 1/9 anonim ***** válasza:
Lehet alapanyag miatt, lehet a sütőd miatt is, a receptekben megadott idő nem szentírás soha, két egyforma sütő sincs. A leírtak szerint vagy nagy a hőfok, s rövid a sütési idő, avgy az élesztő nem jó, vagy nem kel elég időt...
2012. máj. 22. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Vagy csak simán nem minden sütő egyforma. Anyósomé és az enyém is hasonló, mégsem ugyan úgy süt. Nem ragaszkodj görcsösen a recepthez és süsd alacsonyabb hőfokon
2012. máj. 22. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Én is mindig így jártam.Próbáld így ha régebbi sütőd van:A tepsit alufóliázd ki!és tegyél egy tűzálló edénybe vizet amit a sütő aljára helyezel el.Garantált siker!!!(Az edény kb félig legyen vízzel,mert ha kevés hamar elpárolog a sok meg kiforr!!
2012. máj. 22. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
10 percig süsd 170 fokon, utána 30-40 percig 150 fokon.
2012. máj. 22. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
14%

Ha ugyanúgy csinálod,ahogy le van írva és pontosan kiméred mérleggel az alapanyagokat,akkor elvileg sikerülnie kell.

Fontos,hogy minden alapanyag friss legyen!

Én személy szerint nem szeretem a mindmegettés recepteket,valahogy nem szimpi.

Általában Alíz konyhájából szoktam főzni,süti,nekem bevált.

Ott lépésről lépésre mutatja a menetét! :))

2012. máj. 22. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Azt tanultam (réges-régen), hogy egy sütőt a piskótával kell kipróbálni.

Ha kívül égett, belül nyers a piskóta = túl nagy a hőfok, gyorsan megégeti a külsejét. Tehát vagy alacsonyabb hőfokon és néhány perccel tovább sütöd. Vannak sütők, amelyeket ha lekapcsolsz egy idő után, de a piskótát még bent hagyod, hogy "kicsit száradjon a közepe". Vannak sütők, amiket ki kell bélelni alufóliával, mert akármit csinálsz vele, akkor is éget.

Tehát 2, max. 3 piskóta és tudni fogod, hogyan kell használni a sütődet.

2012. máj. 22. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Süsd alacsonyabb hőfokon... Nem értem mi olyan bonyolult ezen.
2012. máj. 22. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Akartam kérdezni, hogy légkeveréssel sütöd-e, ugye?....


"az alsó rácson, nagy lánggal (210 °C, légkeveréses sütőben 190 °C) 10 percig sütjük. Ekkor a sütés erősségét mérsékeljük, és közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percen át tovább sütjük."


Nos a recept szerint igen... Hát ahány sütő annyiféle, ez is igaz. De hogy légkeveréssel nekem is nyers marad a belseje, az is fix.. Legszívesebben a régi gáztűzhely sütőjében sütök, az rendesen átsüt mindent. Ha muszáj a villanytűzhellyel sütnöm, akkor a légkeverést csak az első percekben kapcsolom be, amíg felfut. Utána visszaváltok rendes sütési módra, és a hőfokot sem tartom olyan magasan, mint ahogy írni szokták. Továbbá általában középső rácsra pakolok.

Miután felszaladt, lassú egyenletes tűznél szépen átsül. (Gáznál is ez van, elején nagy lángon, míg felszalad, aztán lassú tűzön, hogy kissé száradjon is...)

2012. máj. 22. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Kolibri71 válasza:
A piskotat alacsony höfökon kell sütni. Nekem apu mondta, hogy a mamatol hogyan latta...a palacsinatsütö kest az ajtoba teszi, es az ezaltal keletkeett ksi reszen a göz tavozik, nem huzza le a piskotat. Amikor kesz van, kezd összeesni, es elvalni a forma szeletöl, akkor elzarod a sütöt, de nem nyitod le az ajtot, csak 5-10 centire kinyitod, egy jo 10 perc mulva lenyitod es ott hagyod hülni egy darabig. A hirtelen hümerseklet valtozasra összeesik.En a 7 tojasost egy oraig sütöm. 4 lapra tudom szetvagni.
2017. okt. 20. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!