Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi alapanyagot számoljak...

Mennyi alapanyagot számoljak hidegtálra svédasztalos felszolgálásnál 1 személyre?

Figyelt kérdés
júliusba tervezem a fiam névadóját,utána lesz ünnepi ebéd 12-14 személyre,ebből 1 gyerek. A hejzet a következő: 3 féle húsos kaja,3 féle köret,sós pogi,linzer süti,torta,és talán rétes. a fő ételek mennyiségével van bajom:lenne stefánia vagdalt,mozaikos csirkemell hidegen,és "hamis libamáj"-ez disznómájból van. A receptem szerint a vagdalt 1,20 kg húsból van+ főtt tojás,a mozaikos csibe 50 dkg-ból de a többi alapanyaggal együtt kb 1 kg ( itt a link a receptre: [link] ) ,a májas étel is 50 dkg májból de hozzávalókkal együtt az is 1 kg,ez így összevissza 2,20 kg húsféle nyersen és kb 3,30 kg minden alapanyaggal. A köret majonézes burgonyasaláta 1,5 kg burgonyából(ehhez megy a zöldség tojás,uborka,majonéz-ez így kb 2 kg összesen,vagy több.), hagymás-ecetes burgonyasaláta 1 kg burgonyából és majonézes tésztasaláta 50 dkg tésztából ( ehhez megy 30 dkg sajt és 20 dkg gomba,majonéz-ez így több mint 1 kg összesen) Ez a mennyiség elég ennyi embernek? vagy csináljak többet a csibemellből és a májból?

#hidegtál #svédasztal #alapanyag 1 személyre
2012. máj. 26. 18:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Tudomásom szerint az ilyen svédasztalos vendéglátásnál te is úgy gondolkodnál, hogy szeretnél mindent megkóstolni, amit a tálcán látsz. Tehát vendéglátóként hiába számolod, hogy csirkéből, májból, vagdaltból ennyi meg ennyi, az összesen majdcsak elég lesz. Ha mindenki nem tud mindenből venni 1-2 falatnyit, akkor lehet, hogy keserű szájízzel távozik.

Tehát én átszámolnám helyedben a dolgokat, és emelném a mennyiséget a különböző féle kaják esetében.


Az is biztos, hogy utána maradni fog szinte mindenből, de legalább egy pár napig nem lesz gondod, hogy mi legyen a kaja, ill. ami olyan, le tudod fagyasztani. Kárba nem fog veszni.

2012. máj. 26. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
61%

Amiket leírtál bőven elég ennyi főre, még marad is.

a szervírozásnál légy ügyes, szép, dekoratív hidegtálakat készíts, lehetőleg vegyeseket.

ajánlom a tortapapír és a jégsaláta alapon tálalást, és a friss zöld, piros (uborka, kaliforniai paprika, paradicsomcikk) citromkarika, narancskarika, főtt tojás cikk vagy szelet

dekorációkat, persze ízlésesen, nem túlozva.

2012. máj. 26. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
a díszítés nem gond,cukrász vagyok,van rá fantáziám,én is úgy gondoltam tortapapírra,salátalevéllel,zöldségekkel,tojás gerezdel díszítve. meg teszek ki kenyeret,pékárut,savanyúságot akinek azzal kell.
2012. máj. 26. 19:02
 4/6 anonim ***** válasza:
38%
Próbáld ki, hogy a fél kg. mozaikos csibét ha elosztod (=feladarabolod) 14 főre, akkor 1 főnek mekkora szeletke jut. És akkora adagokból (=mert a többi kajaféleségből is kb. ugyanannyit tervezel fejenként) hogyan tudsz szép, guszta tálakat összeállítani. Nagyon-nagyon össze kell szedned magadat szakmailag.
2012. máj. 27. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
a mozaikos csirkét őzgerinc formába fogom sütni,az szerintem teljesen tele lesz a töltelékkel,ha gerinc mentén vágom,az 20 szelet. A "libamájat" is abba fogom,az is kb annyi lesz,a vagdaltat meg kiformázom kézzel,abból két hosszúkás henger lesz,az dupla adag a többihez képest
2012. máj. 27. 08:19
 6/6 anonim ***** válasza:
61%

Teljesen igazad van Keves Kérdező! Nem fogod elszámolni magad... mindenkinek csak egy gyomra van,ha megrakta képtelen többen enni. mindenki csak abból vesz, ami számára a leggusztább, illetve, amit kimondottan szeret.

nem kell 8 féléből 20 főre csinálni mindent, nehogy valaki éhes maradjon... nem számoltam, csak mondom.

Számtalan rendezvényt "végigdirigáltam", van tapasztalatom.

egyébként sajnos magyar szokás, hogy mindenből vegyünk, pakoljuk tele a tányért, hátha nem jut...

ezt külföldön tapasztaltam, csak néztem, hogy mit művelnek egyes honfitársaim a svédasztalnál.

aztán összabázolva a nagyrészét otthagyták.

Amiket írtál elegek, finomak és tudom, hogy szervírozási tapasztalatod is van.

Őszintén kívánok sok sikert, ne izgulj!:)

2012. máj. 27. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!