Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Azt mondják, ha rakott krumpli...

Azt mondják, ha rakott krumplit készít valaki, akkor előtte héjjában kell megfőzni. Igaz ez?

Figyelt kérdés
A munkahelyemen robbant ki ez a vita.Én sosem főztem meg a burgonyát,helyette meghámoztam,uborkaszeletelővel legyalultam vékony darabokra,és úgy raktam a kiolajozott tepsibe,és szépen megsült anélkül,hogy odakapott volna.Édesanyám sem főzte meg soha,mert szerinte így dupla munkát csinálnánk.Ráadásul nem is lehet szép vékony szeletekre vágni,meg össze is törik a krumpli.Nem tudom mi az igazság,de szerintem ahány ház annyi szokás!

2012. jún. 23. 18:51
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
50%
Amit te csinálsz, azt tepsis krumplinak, vagy redlis krumplinak hívják. A rakott krumplihoz meg kell főzni héjában a burgonyát.
2012. jún. 23. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/29 anonim ***** válasza:
77%

[link]

Ez megfőzi.

[link]

Ez is megfőzi.

[link]

Ez is megfőzi.

[link]

Ez is megfőzi.

[link]

Ez is megfőzi.

Sőt én is megfőzőm héjában.Még nem is hallottam,hogy nem kell megfőzni.És lehet szeletelni.És nem baj,ha szétesik,attól még főttkrumpli marad.

2012. jún. 23. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/29 anonim ***** válasza:
93%
Mifelénk is héjában főtt krumpliból készül a rakottkrumpli.
2012. jún. 23. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/29 anonim ***** válasza:
93%
A megfőtt forró krumplit hidegvízbe szoktam tenni, ott megdermed annyira, hogy tetszőleges vastag vagy vékony szeleteket lehet vágni. ha meg eltörik, akkor istenem, úgy is jó:)
2012. jún. 23. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/29 anonim ***** válasza:
39%

nekem meg szar régi sütőm van és nem puhul meg benne a krumpli ha előtte megfőzöm úgyhogy az általad leírt módszerrel csinálom.

Hiába szaftos,vagy száraz,vagy félig szaftos bármi ha előtte előfőzöm olyan lesz a krumpli ha akár egésznap sütném is mintha félig nyers lenne.

2012. jún. 23. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/29 anonim ***** válasza:
88%
a rakott krumpliba meg kell főzni a krumplit.amit te csinálsz az más.
2012. jún. 23. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/29 anonim ***** válasza:
76%
Rakott krumplinál előre megfőzzük héjában a krumplit. Majd amikor kihűlt annyira,hogy tudok vele dolgozni,akkor simán lejön a héja,és szeletelem. Mindig megfő puhára így sokszor szétesek a szeletel krumpli,de ez nem baj,,,Így is tök szépen lehet a tepsibe tenni..Sőt,én mostanában a rakott krumpli tetejére sajtot is szórok. Isteni finom.
2012. jún. 23. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/29 anonim ***** válasza:
56%

Én még sose hallottam, hogy valaki így csinálja a rakott krumplit, hogy lereszeli uborkagyalun aztán nyersen be a tepsibe!??????És úgy rakod rá a főtt tojást, kolbászt, stb?

Milyen mocsánga lehet utána az a vékony krumliszelet?

Egyértelmű, hogy meg kell főzni héjában a szeletelés meg nem egy nagy ügy mi mindig közepes vagy kis méretű krumplit főzünk meg és tojásszeletelővel óvatosan szépen fel lehet szeletelni egyformára. Nehogy már ez akkora meló legyen.

Nem akarom bántani anyukádat de nem sokat érthet a főzéshez jól beégtél a kollégáid előtt a családi recepttel:(

Sajnos a rakott krumpli pont nem az az étel, amit olyan sok féle módon lehetne variálni, hogy ráfoghatnánk az ahány ház annyi szokás elvét.

Próbáld meg egyszer hagyományos módon csinálni meglátod mennyivel jobb lesz. A krumplinak már attól is más az íze, hogy héjában főzöd meg.

Én egyedül a házi chipshez reszeltem uborkagyalun de nem lett valami jó a végeredmény.

2012. jún. 23. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/29 anonim ***** válasza:
77%
A tojást is meg kell főzni a krumplit is!.
2012. jún. 23. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/29 anonim ***** válasza:
80%
Egy szó mint száz: a rakott krumplihoz héjában főtt burgonyát kell kihülten karikára szeletelni!
2012. jún. 23. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!