Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell csinálni a zsemlegom...

Hogy kell csinálni a zsemlegombocot vadashoz?

Figyelt kérdés
2008. ápr. 29. 17:59
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én így csinálom =( bár tudom h többféle változata van)Hozzávalók:

3 db szikkadt zsemle

füstölt szalonna

1/4 kis fej vöröshagyma

3-4 szál petrezselyem

zsír vagy olaj

1 dl tej

1 tojás

kb. 7 dkg liszt

bors


A zsemlét vágd fel (legfeljebb 1 cm-es) kockákra és a szalonnával sütőben pirítsd meg, majd hagyd kihűlni. A nagyon apróra vágott vöröshagymát zsiradékon pirítsd üvegesre, s közben szórd meg finomra vágott petrezselyemmel. A zsemléhez add hozzá a hagymát, valamint a tejjel elhabart tojást. Sózd, borsozd, s keverj hozzá annyi lisztet, hogy végül jól formázható masszát kapj. Formázz belőle (vizes kézzel) félökölnyi gombócokat, s azokat bő, lobogó, sós vízben főzd ki.

Nagyon finom így, bár sokan kihagyják a hagymát is és a szalonnát is, úgy is próbáltam, csak nekem kicsit ízetlen úgy.

2008. ápr. 29. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Én egy sima nokedli tésztába zsíron pirított zsemle/kenyér kockákat keverek és kanallal forró vízbe szaggatom, kifőzöm, mint a nokedlit.
2008. máj. 8. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!