Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kezdő "háziasszonynak" recept...

Kezdő "háziasszonynak" recept tippeket tudnátok írni? (leves süti főétel, lehet bármi, ami jól bevált és nagyon finom is)!

Figyelt kérdés

2012. jún. 26. 16:34
 1/7 anonim ***** válasza:

Répás husi: (mindenki imádja nálunk)

Csirkemell szereteket sózod, borsozod, mehet egy kis univer magyaros fűszerkeverék, az egyik oldalát megkened fokhagyma krémmel(univer) (próbáltam zúzott foghagymával, de az túl erős, a krémnek lágyabb az íze) Nos a husit enyhén kizsítozott tepsibe teszed, 2 réteg is lehet.(mély, fedeles tepsi- ha nincs akkor majd fólia) Annyi vizet öntesz rá, hogy ellepje. Erős fokozaton kb 20percig sütöd lefedve/alufóliázva.

Amíg sül pucolj és karikázz fel sárgarépát kb fél centisre. A tepsi tetejéig szoktam rakni a köretet, ennek fele kb a répa, másik fele krumpli. (ízlés dolga, répa helyett gomba is lehet) Szóval 20perc után kiveszed a husit, kicsit megmozgatod őket majd szórd rá a répát és sózd meg. Lefedve újra tedd vissza kb 15 percre. Ez után pucold meg és karikázd fel a krumplit is, majd rétegezd a tepsibe (sózd, esetleg borsozd-ízlés szerint)A végén még annyi vízzel öntsd fel, hogy kb félig legyen a tepsiben a víz. Ezután lefedve kb 40 percig süsd.

Nagyon fini! Nem lehet elrontani. ha van V-gyalud, vagy erős reszelőd, a karikákat azzal is megcsinálhatod, úgy gyorsabb.

2012. jún. 26. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Pácolt dolgok:

Veszel 4 szelet husit (sertés,marha,csirke amelyiket jobban szereted),nézel hozzá finom pácokat a neten,egy éjszakára bepácolod aztán tepsibe rakod másnap,mellé krumpli,ez egy olyan kaja amit én akkor csinálok,ha nem tudok mit kitalálni:) Hamar kész van,és egyszerű is.


Rizseshús is egyszerű kaja:

Hagymát megdinszteled,rádobod a kockára vágott húst körbepírítod,mikor megpirult félrehúzod a tűzről,szórsz rá pirospaprikát összekevered,rá héjától megszabadított kockázott paradicsom,és zölpaprika,ízlés szerint fűszerek és fedő alatt készre főzöd. Rizst szintén megfőzöd( teljesen jó a zacskós is én 2 db-ot szoktam),és én mexikói zöldségkeveréket is szoktam főzni még mellé. Mikor mindegyik megfőtt összekevered csak, és kész is,nagyon finom:)


Akkor tésztás kaják is nagyon egyszerűek ha már volt krumpli előbb,és rizses kaja is.

Pl krumplis tészta,túrós tészta,káposztás tészta ezek szinte elronthatatlan receptek.


Fasírt is egyszerű ha darálthúsosat szeretnél,csak össze kell gyúrnod ízlés szerinti fűszerekkel(én jó fűszeresen szeretem),tejbe beáztatott és kifacsart zsemledarabokkal vagy kenyérdarabokkal,2 tojással ezt ahogy tudod jó erősen összegyúród és mint a hógolyót megformázod golyókká:) Majd panírba forgatod őket és közepes mennyiségű olajon folyamatos kevergetés mellett közepes lángon egy 20 perc alatt kb készre sütöd serpenyőben. Feldobhatod még kukoricával a masszát,gombával,sajttal(én azt mindig rakok bele),borsóval amit tetszik:)


Fasírton kívűl a rántott dolgok szintén egyszerű kaják,ezekkel nem fogsz mellé nyúlni:) Maximum a rántott sajt picit bonyolultabb,de duplapanírral és nagyon forró olajjal nekem soha nem folyik ki.


Egész csirkéből nekem amúgy a kedvenc ételem a sóbasült csirke. Csak fogsz egy tepsit megszórod 1 kg sóval az alját,egy picit szórsz a csirkére is és kb másfél-2 órán át sütöd sütőben. Isteni finom ropógos lesz a bőre és kellemesen sós,nagyon finom,ma pont ezt csináltam:)


Levesbe legegyszerűbb a borsóleves én ez alapján szoktam csinálni:

[link]


szintén elronthatatlan.


És még sok recept van ilyen könnyebb,csak ugye megtelne az oldal mire mindent leírnám ezért emeltem ki minden kategóriából neked legalább egyet:) Meg amik nálunk slágerek:)

2012. jún. 26. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 doboszoli ***** válasza:

Szakácskönyvek!!

Alapoknál kezdik, amire Neked igen nagy szükséged van.

Sok sikert!

2012. jún. 26. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Paradicsomos tészta nekem ez a kedvencem és roppant könnyű, megfőzöd a tésztát, konzerv darabos paradicsom vagy hígabb paradicsomlé, egy kis fűszerezés, majd ráöntjük a tésztára a paradicsomszószt és reszelt sajttal koronázzuk e pompás étket (imádom a tésztát :P)
2012. jún. 26. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim válasza:

Én csak úgy hívom h borsós-kukoricás csirke.

Mivel én a hús nem szeretem a férjemnek 50-60 dkg. csirkemellfiléből,egy-egy konzerv borsó-kukorica,delikáttal szoktam ízesíteni de lehet bele tenni egy leveskockát is,2-3 dl. tejszín aztán felöntöd tejjel h ellepje.

Na szóval olajon az apróra vágott csirkemellet fehéredésig pirítod,leszűröd a borsót,kukoricát majd ráöntöd.Végül felöntöd a tejszínnel és tejjel aztán sózod.Nem kell sokáig főzni mert a csirke gyorsan megvan.Ha megfőtt liszttel kicsit sűríted h ne legyen folyós hanem szószos.Sült krumplival tálalod.

Gyors is és egyszerű is,na meg persze finom is!!

2012. jún. 27. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, kipróbálok majd párat!!:)
2012. jún. 27. 10:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezen a receptoldalon nagyon sok jó receptet találhatsz és mindenhol egyértelműen van leírva,hogy mit hogy kell elkészíteni:

[link]

2012. jún. 27. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!