Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A túl híg spagetti szószt...

A túl híg spagetti szószt hogy tudom besűríteni?

Figyelt kérdés
Régen por alakú alapból csináltam és jó sűrű lett, még vizet is kellett hozzá önteni. De most félig folyékony alapot vettem (sokkal olcsóbb volt és kiadósabbnak tűnt), de nagyon híg lett tőle.

2012. júl. 5. 18:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Addig főzd míg be nem sűrűsödik. Csak elpárolog még annyi leve h jó legyen
2012. júl. 5. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
23%
Tégy bele csapott kanál lisztet és forrald jól össze.(Staubolás)
2012. júl. 5. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
66%

melegítsd fel a szószt forrásig, aztán kukorica, vagy búzakeményítőt keverj el egy kis vízben, majd öntsd a szószhoz, és kevergesd így pár percig, miközben forr az egész, láTni

fogod, hogy mennyire sűrűsödik meg.Ha nincs otthon keményítőd, akkor kevés lisztet keverj el vízzel, hogy folyós legyen, és óvatosan - közben szintén kevergetve - öntsd a szószhoz, és forrald-keverd pár percig. Látni fogod, hogy így is besűrűsödik.

2012. júl. 5. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
83%
Bocsi 76 %-os, de a staubolás egészen más. ha a híg paradicsomba belacsap egy kanál lisztet meg is nézheti mi lesz belőle.
2012. júl. 5. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

2 válaszoló. A staubolás azt jelenti, hogy a kevés zsiradékon megpiritott alapanyagokra szórsz rá lisztet, kicsit piritod és utána engeded fel valamilyen folyadékkal.

Ha fövésben lévö ételbe szórsz lisztet, akkor garantáltan lisztcsomók lesznek benne, ami se nem gusztusos, se nem jó ízü.


A 3. válaszolónak (is): a spagettimártásba semmiféle lisztet, keményitöt nem szokás tenni, mert azzal az olaszos, paradicsomos íz tünik el belöle.


A kérdésre: két megoldás van, vagy elég sokáig fözöd (az eredeti olasz variáció szerint az ilyen mártásokat LEGALÁBB 3 óráig kell lassan fözni, hogy tálaható legyen), vagy ami még segit és nem rontja el, ha süritett paradicsomot fözöl bele.

2012. júl. 5. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
3 óra? Azt hittem, hogy azzal elrontom, ha nagyon sokáig főzöm.
2012. júl. 5. 22:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Na tessék megint lepontozták, amikor felhívtam a figyelmet arra, hogy a staubolás egészen más, mint, ahogy

a válaszoló írta. nem volt időm és kedvem részletesen leírni, de ezt megtette az utolsó válaszoló...

Ha valaki nem ismer egy főzéstechnikai eljárást, ne csak lefele pontozzon, hanem vegye a fáradságot és nézzen utána,egy percébe sem kerül...

2012. júl. 6. 06:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!