Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fondant alá miért nem jó a...

Fondant alá miért nem jó a tejszínes krém?

Figyelt kérdés

Gesztenyetortát szeretnék, tejszínt gondoltam a fondant alá, de most azt olvastam, hogy nem jó alá, ez egy régi hozzászólásban volt, és a kérdés az, hogy télleg nem jó, vagy miért nem jó? és ti mit raknátok alá, ha gesztenyetortát csinálnátok?

:)


2012. júl. 11. 20:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Eláztassa, de ha gyorsan dolgozol, és utána gyors vissza a hűtőbe, akkor nem lesz baj.Én is csináltam már fehércsokis tejszínes bevonatra fondantot.
2012. júl. 11. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Mert az nem keményedik meg annyira, mint a vajaskrém... és egyszerűen nem bírja eltartani a fondant súlyát... ahogy az első mondta működhet, de lehet, hogy ilyen kánikulában nem fog sikerülni elég gyorsan dolgozni vele.
2012. júl. 11. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Azt még elfelejtettem, hogy a megtöltött megkent tortát pár óra tedd hűtőbe hogy jól lehűljön és megdermedjen, csak azután fogj neki a bevonásnak.
2012. júl. 11. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

köszi szépen a tanácsokat :) nagyon hasznos volt

Nem hiszem, hogy bepróbálkozom akkor tejszínhabbal. És ha gesztenyepürét keverek össze tejszínhabbal, akkor is ugyanolyan, mintha tejszínhabbal dolgoznék? vagy ugy már jó? Ha nem, mit tanácsolnátok, milyen krémet tudnék esetleg alá rakni?

köszi :)

2012. júl. 11. 21:21
 5/10 anonim ***** válasza:
A tejszínes krém akkor is tejszínes ha gesztenyéhez kevered hozzá.:) Ha biztosra akarsz menni, akkor csinálj egy kisadag vajkrémet a bevonásra.10 dkg vajat 10 dkg porcukoprral és 1 kanál tejjel jó hosszan robotgéppel habosíts fel.A kész bekent torta lehűtése itt is érvényes!
2012. júl. 11. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
nyugodtan betöltheted tejszínes krémmel. és ahogy az előző is írta csinálsz egy kevés vajkrémet amivel bekened a külsejét, de nem kell bele tej. jól le kell ezután hűteni, hogy megkeményedjen vaj és utána burkolhatod. csináltam már jó párszor így tortát és teljesen jó lett.
2012. júl. 12. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
köszi szépen, remélem jól fog sikerülni :)
2012. júl. 12. 18:38
 8/10 anonim válasza:
:)
2012. szept. 12. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
hogy sikerult a torta?
2013. szept. 2. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Jól, de nem került rá fondant :D
2013. szept. 5. 23:30

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!