Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik a jobb a sima karfiol...

Melyik a jobb a sima karfiol leves vagy a krém leves? És ehhez mit lehet második félét csinálni?

Figyelt kérdés
2012. jún. 27. 07:55
 1/6 anonim ***** válasza:

A karfiol levest jobb szeretem, az én szememben gusztábban néz ki, hogy minden benne levőt (zöldség stb.) külön látok.

Utána jó lehet:

Húsos ételek közül: akármilyen pörkölt-féle, vagy resztelt máj, brassói, körettel, esetleg valami sült oldalas főzelékkel

Hús nélküliek: paprikás-krumpli kolbásszal, tojásos nokedli ezekhez mehet az ubi-sali,

Esetleg rántott tök, sajt, tojás-pörkölt, hasonlók

2012. jún. 27. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem is a karfiolleves jön be eredeti darabos, zöldséges változatban.

utána valami húsos rakottésztát, vagy vagy más laktató tésztát szoktam készíteni.krumplistészta, tojásos nokedli, sajtos-sonkás-tejfölös tészta, esetleg rizskoch vagy smarni.

vagy egy zöldséges rizottó egy kis csirkemájjal is finom lenne utána.

2012. jún. 27. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Krémlevesként nem annyira szeretem, számomra finomabb, ha darabos a karfiol. Az, hogy mi legyen a második, attól is függ, hogy miként eszitek, tejfölösen, vagy tejföl nélkül csirkeaprólékkal. A tejfölöshöz jól meg kell választani a másodikat, pl. paradicsomos ne legyen, mert hasmenést okozhat.
2012. jún. 27. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is a hagyományos karfiolleves híve vagyok. Lehet, hogy a krémleves onnan ered, hogy egyszer valaki túlfőzte a karfiolt? Mert könnyen túlfő, az biztos. Én különben sem szeretem a krémleveseket, talán túl öreg vagyok ahhoz, hogy változtassak a főzési szokásaimon. Utána egy jó pörkölt nokedlivel, vagy rizses hús.
2012. jún. 27. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Bocsi!Szerintem ezek a krémlevesek úgy terjedtek el, hogy ha így tudja adni a babának (ami természetesen nagyon jó), akkor az már jó lesz a család többi részének is.

De ha lehet választani, akkor én maradok a hagyományosnál.

2012. jún. 27. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha a trutyisabb leveseket szeretitek, érdemes némi tejfölt belekotyvasztani, de a karfiol önmagában is elég zavarossá teszi a levest, főleg, ha túlfőzik >> ergo szerintem is darabos karfiol rulez :)
2012. szept. 10. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!