Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van valakinek egy jó és gyors...

Van valakinek egy jó és gyors lecsó receptje?

Figyelt kérdés

#lecsó recept
2012. júl. 16. 17:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
19%
Vedd elő a spájzból a lecsót, amit tavaly eltettél. Jó és gyors (kb. 2 perc) :)
2012. júl. 16. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
73%
Ha megdinszteled a hagymát, dobd rá a paprikát, és fedő alatt beízesítve dinszteld tovább, egy pici vízzel. Ha kész, dobd rá a paradicsomot, és pár perc múlva eheted is.
2012. júl. 16. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
86%

Nálam a lecsó így néz ki:

Hagyma, paradicsom, paprika, egy kis kolbász vagy virsli és tojás.

A hagymát és a paprikát kicsit puhítom egy kevés olajon, utána jöhet kolbász majd a paradicsom és végül ráöntöm a felvert tojást (mintha rántottát csinálnék).

2012. júl. 16. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
9%
Egyél kolbászt paprikával,paradicsommal!Gyorsan hányjad ki és kész a lecsó.Ettöl gyorsabbat nemtudok.Énis így szoktam késziteni,amikor bevagyok rugva!
2012. júl. 16. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

Nálam a következő. hagymát dinsztelek zsíron, sóval kicsi vízzel pépesre szinte. erre teszem a paprika felének megfelelő hámozott,apróra darabolt paradicsomot. együtt párolom. utána teszek rá pirospaprikát, majd bele a szeletelt paprikát. fél kiló paradicsomhoz egy kilónyit. a paradicsomos szószban párolom óvatosan, nehogy pöndörödni kezdjen a héja.

egy kis cukrot is teszek bele, hogy korrigáljam a paradicsom savasságát.

tojással szeretjük a legjobban, de kis kolbásszal, jóféle virslivel is szoktam dúsítani.

sűrű szaftnak kell lennie, amiben "harapnivaló" marad a paprika, és nem külön a héj és valami paprikapép.

finom, gyors, olcsó:)

2012. júl. 16. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

Szálára vágott vöröshagymát és karikára szelt zöldpaprikát kevés zsíron dinsztelek, amikor már kezd puhulni, belerakom a karikára szelt csípős füstölt kolbászt. Amikor a hagyma és paprika kész, hozzárakom a cikkekre vágott, lédús paradicsomot. Amikor elkezd levet engedni, sót, cukrot, őrölt borsot teszek bele.

Esetenként előre főzött rizst keverek bele.

2012. júl. 16. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
74%
felszeleteled a hagymát karikára vagy szálakra (jó sokat) aztán megpirítod és hozzárakod a paprikát megsózod és a végén raksz hozzá paradicsomot és ennyi.nem kell rá víz mert akkor olyan lesz mint a f*s.pirospaprikát sem szoktam rá rakni..
2012. júl. 16. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 doboszoli ***** válasza:
80%

Civakodnék.

A víz(pár kanálnyi) azért kell a hagymára, hogy ne hersegjen, de ne is legyen pirult, szépen simuljon bele a lecsóba. Persze ez már egy magasabb szintű konyhatechnika..

A "jó sok" hagyma megint relatív, mert -szerintem- ne a hagyma adja meg a lecsó gerincét, hanem a jó húsos zöldpaprika, és az érett paradicsom kísérje, a hagyma csak alásegít.

Piros paprika opció, inkább a szemnek, mint az íznek.

Nálam a húsos paprika mellé a hasonló tulajdonságokkal bíró füstölt szalonna sem maradhat el, én mást nem kívánok bele, de hát kinek-kinek.

2012. júl. 16. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 mustafa33 ***** válasza:

arányok: 1 tojásnagyságú hagyma, 2 paprika, 1 paradicsom, gyufásskatulyányi füstölt szalonna, 5 cm füstölt parasztkolbász, 2x ennyihez 1 tojás. Ezt szorozzuk a kívánt menyiség szerint.

kisütüm a szalonnát, hozzáadom a karikára vágott kolbászt, hogy egy kicsit süljön meg, ebben habosra pirítom a félkarikára vágott hagymát és a paprika felét (vékonyabbra vágva), azután beleteszem a többi karikára vágott paprikát, mindig keverem, mert vizet nem teszek bele csak a saját levében dinsztelődik, ha lesült zsírjára ezután bele a lebőrözött 1 - 1,5 cm vastag karikára vágottparadicsomot amit nem hagyok teljesen szétfőni, csak ezután sózom (így nem ereszti ki a vizet a zöldség és nem fő hanem süll, az ízek is benne maradnak) erre szétkeverem a tojást (de csak annyit, hogy ne rántotta legyen). Néha még az elején a paprikára teszek egy gerezd fokhagymát, de csak annyit, hogy ne lehessen direkt érezni, csak sejteni hogy van benne. Bármennyit csináltam belőle a kondért is kinyalták. Persze a legjobb szabad tűzön bográcsban. Ja és egyáltalán nem gyors. Ezután és közben is kéknyelű, de még furmintal sem rosz, de ha jó keserű 12°-os ceh sör van az is mehet.

2012. júl. 17. 01:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 mustafa33 ***** válasza:
Ja, elsőre valsz valami megég vagy túlsül benne, de figyelni kel, hogy ne égjen meg semmi, de ne is főjön hanem süljön.Azt a kívánt sóhajtásnyi vizet ereszt a zöldség, de nem sózom az elején, mert akkor minden vizet kihúz belőle és csak egy lekvár lesz az egész. Ha túl nagy a veszély, legyen kéznél egy kis víz is aláönteni - végveszélyben, ugyanis vigyázni kel mert a kolbász paprikás fűszeres zsírt is ereszt és az éghet.
2012. júl. 17. 01:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!