Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hány fokon és meddig süssem a...

Hány fokon és meddig süssem a csirkét, ha nem darabolom fel?

Figyelt kérdés

2012. júl. 26. 23:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Alsó-felső sütés 220 fokon 50-60 perc a végén lehet egy 10-15 perc turbógrill ,hogy ropogós legyen.
2012. júl. 26. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
köszi szépen :)
2012. júl. 27. 00:04
 3/12 anonim ***** válasza:
63%
90°C-on 2 órát, vagy ha még jobb eredményt akarsz, 60°C-on 4 órát, utána 10-15 perc pirítás maximális hőfokon. :)
2012. júl. 27. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
90%
220 fok,,,gázsütőben 5-6 fokozat! sok sikert!
2012. júl. 27. 01:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Akkor a kettőtök tanácsát összekombinálom :) 150fokon fogom sütni 1óra 45percet és 15percig még pirítom :) köszönöm szépen :)
2012. júl. 27. 01:27
 6/12 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=EgU-WycA54I

Egyébként innen van az ötlet, tegnap kipróbáltam ezt és tényleg nagyon jól működött és nagyon szaftos maradt a hús, a probléma csak az, hogy a legtöbb sütő nem tudja stabilan tartani (főleg az ilyen alacsony) hőfokot, úgyhogy érdemes beszerezni egy thermométert hozzá.

2012. júl. 27. 01:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
köszike :))
2012. júl. 27. 03:23
 8/12 anonim ***** válasza:

Általános szabály, hogy a csirke súlyának megfelelő ideig, vagyis egy másfélkilós csirkét kb 90 percig sütünk.

persze sütőfüggő is. én először 180 fokon kezdem, aztán amikor már körbepirult egy kicsit, feszes a bőre, akkor kb 150 fokon folytatom.így is szép ropogósra pirul.

2012. júl. 27. 06:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Amiről 88 mph ír az a konfitálás, más néven zsírban abálás. régi eljárás, a lényege a 4-5 órán át tartó sütés, alacsony hőfokon.az egész csikét nehezen tudom elképzelni , mert teljesen el kell, hogy a lepje a zsír.

kezd újra divatba jönni, étlapon is találkoztam vele, sőt a férjem evett is.

azért a mai rohanó háztartásban nehezen tudom elképzelni, én legalábbis nem szánnék neki ennyi drága időt:)

2012. júl. 27. 06:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

"Amiről 88 mph ír az a konfitálás..."

Nem, nem én semmi ilyenről nem írtam. Nem kell ellepnie semmilyen zsírnak.

Egyszerűen csak berakja az ember egyben a sütőbe majd alacsony hőfokon süti a húst, hogy ne száradjon ki, ne préseljen ki magából minden szaftot és ízt. És tényleg működik.

Macerásnak macerás kicsit, de Hestonnak ennél jóval macerásabb receptjei is vannak, pl a 24 órás steak, azokhoz képest ez még egészen vállalható. :)

2012. júl. 27. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!