Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Elvileg a húsban is van...

Elvileg a húsban is van vitamin, de ha sütőben sütöm, levesnek főzöm, vagy pörköltnek, akkor nem megy ki belőle? És mi van például a köretekkel? Pl. Köles. Ha megfőzöm abból nem megy ki?

Figyelt kérdés
2012. aug. 1. 17:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
12%
Ma is tanultam valamit.Húsban vitamin...:D
2012. aug. 1. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:

Ez jó kérdés!

Talán azért is lenne ideális, ha csak párolnánk a húsokat, és sütnénk-főznénk agyon.

Másrészt a kölesből is ezek szerint kifő, viszont megmarad az az erénye, hogy mint növényi eredetű táplálék, jó hatása van az emésztésre, biztosan nem hízlal. Esetenként szoktam fasírozottat készíteni belőle, de ettem már pirított tarhonya-helyettesítőként is. Jó kaja, néha nem árt beilleszteni az étrendbe.

2012. aug. 1. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
... és NEM sütnénk-főznénk agyon.
2012. aug. 1. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:

ma 18:04

Na látod, nem csak trollkodni lehet a GYIK-en, hanem tanulsz is valamit. Bár ez alap kellene, hogy legyen. :)

2012. aug. 1. 18:08
 5/14 A kérdező kommentje:

Kedves 79%-os!

Több helyen is írják, hogy milyen vitamin milyen ételféleségekben található. A húsokat is említik, főleg a májat. De mivel nyersen mégsem fogyaszthatjuk - betegek is lennénk tőle, mint a kutya - csak valahogy el kell készíteni. De sok mindenre azt mondják, hogy ha már főzi az ember, nem marad benne vitamin.

Azért kérdeztem ezt, mert szeretnék egészségesebben táplálkozni, de úgy, hogy azokat eszem, amit szeretek. De most felmerült bennem ez a kérdés, hiszen fontos, ha már tudatosabb akarok lenni.

Köszönöm a válaszod.

2012. aug. 1. 18:11
 6/14 anonim ***** válasza:
Meg kellene nézni hogy a vitaminok mennyi hőfokon bomlanak!A legtöbb 120-180 fokot kibír akkor miért írnak ilyen blődséget hogy 100 fok alatt már elbomlanak?
2012. aug. 1. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim válasza:
A C-vitamin bomlik 100 fokon, azért nem szabad pl a citromot forrón belefacsarni. De ez csak a C. A többi kibír magasabb hőfokot :)
2012. aug. 1. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

A C vitamin tábláján ez olvasható!190 – 192 °C (bomlik)

Akkor mi is van?

2012. aug. 1. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:

Maximálisan egyetértek veled!

Persze, eddig valahol "hátul elraktározva" én is tudtam, hogy a húsokban vannak különböző vitaminok, de sosem gondoltam arra, hogy esetleg mire a "konyhai remekmű" elkészül, addigra mi van a vitaminokkal.Eddig csak a zöldségeknél-gyümölcsöknél figyeltünk erre oda.

Ezért írtam, hogy jó kérdés! ... és talán elég lenne csak párolni a húsokat, és nem agyon főzni-sütni!

2012. aug. 1. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

[link]


Nem lehet megtalálni?

2012. aug. 1. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!