Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség a keserűcsoki...

Mi a különbség a keserűcsoki és a "tiszta csoki" között?

Figyelt kérdés

Bitter chocolade és pure chocolade

Mi a különbség? Egy tortába kell egyikből is és másikból is. :-/


2012. aug. 11. 23:04
 1/6 anonim ***** válasza:
29%
A tiszta csoki 80-90-99%-os olyan keserű, hogy ehetetlen. Drága is és ehetetlen. Szerintem ezek szinonim szavak, arra utal mindkettő, hogy a magas kakaótartalmú csoki, ami keserű.
2012. aug. 11. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
ja, elég szar magában, ált. keverni kell valamivel, mert nem lehet megenni
2012. aug. 11. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Szerintem is szinonímák, de egy receptem úgy indul, hogy 200gr bitter chocolade és 100gr pure chocolade. Kutyafáját. Sajnos nagyon finom torta, és a pénteki szülinapomra meg akarom csinálni.
2012. aug. 11. 23:09
 4/6 anonim ***** válasza:

Bocs hogy angolul idézem a wikipediat, de arra következtetek, ha angol receptből sütsz akkor lehet megérted. Én nem tudtam kihámozni.

[link]


"Unsweetened chocolate", also known as "bitter", "baking chocolate" or "cooking chocolate" is pure chocolate liquor mixed with some form of fat to produce a solid substance. The pure, ground, roasted cocoa beans impart a strong, deep chocolate flavor. With the addition of sugar, however, it is used as the base for cakes, brownies, confections, and cookies.

2012. aug. 11. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Naa, köszi szépen! Ilyesmit mondott a férjem is, hogy a bitter az ilyen sütőcsoki (szerintem kb. mint az ét tortabevonó), a pure pedig a magas kakaótartalmú. Most abban reménykedem, hogy a boltban hátha lesz valahogy jelezve a csomagoláson, hogy bitter vagy pure. Külföldön lakunk, remélem, sikerül! :)
2012. aug. 11. 23:13
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha esetleg nem lenne, sütikhez, csokitortához, mindig ilyen 80-86%-os csokipasztillát szoktam használni, metróban lehet venni. (lehet hogy máshol is)

Ez biztos, hogy jó ízre is, állagra is, nem nagyon hibázhatsz bele.

2012. aug. 12. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!