Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sült krumlit rendes krumpliból...

Sült krumlit rendes krumpliból hogyan?

Figyelt kérdés
Elromlott a fagyaszto, és gondoltam nem veszem meg a 2,5 fél kilos fagyasztott sültkrumplit mert nincs hova rakni a maradékot,ezért csináltam rendes krumplibol. felvagdostam ahogy kell, de nem tudtam rendesen kisütni, letapad, majd szétjött, szinte krumplipüré szerüség lett belőle. mit rontottam el? ugyan ugy csináltam mint a fagyasztottat szoktam. más szok igy csinálni?

2012. aug. 23. 22:52
1 2
 1/18 anonim válasza:
24%

Új lehet a krumpli vagyis ideji ,és abból nem valami jó még ilyesmiket csinálni..

de így kell csinálni a sült krumplit is rendes krumpliból

2012. aug. 23. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
Már az újkrumpli sem a régi!
2012. aug. 23. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:

Ha elég forró lett volna az olaj, akkor ezt a kérdést nem kellett volna kiírnod.

Csak olyan mennyiséget szabad egyszerre sütni, ami nem hűti vissza az olajat. Mégjobb lesz, ha két evőkanál sertészsírt is teszel az olajhoz.

2012. aug. 23. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:

Én még sosem vettem fagyasztottat így nem tudom, hogyan csináltad. A rendes krumpliból így szoktam:

Megpucolom, feldarabolom, megsózom, közben felteszek egy nagy edényben (az enyém teflonhoz hasonló bevonatú) olajat a gázra melegedni. Ha az olaj forró (beleteszek 1 db krumplit, ha nagyon sercegve elkezd sülni, akkor jó) beleteszem óvatosan a lecsepegtetett krumplit.

Nekem régen akkor ragadt le, ha kevés olajat használtam, vagy nem volt elég forró.

2012. aug. 23. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
milyen új meg régi krumpli?új krumpliból tegnap este ettünk sültkolompért...megpucol felvág megmos majd jó forró olajban kisüt..nincs benne sztem semmi extra...
2012. aug. 23. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 A kérdező kommentje:

Akkor lehet még melegebbre kell az olajat. sajnos nekem nem teflonos az edény, de megprobálom mégegyszer.


3.iknak - ha a fagyasztott nem szokta lehüteni, ami ugye jeges, akkor ez a sima miért hütötte volna.

2012. aug. 23. 23:25
 7/18 anonim válasza:

Látszik h az emberek sem a régiek.. az új krumpli az ami IDEI vagyis szinte nincs kemény 'héja' hanem kapargatni kell róla. Ez még annyira friss hogy nem jó sülve mert sül meg szétmegy az egész. A régi krumpli a tavalyi krumpli aminek kemény 'héja' van abból bármit csinálhatsz...

De látszik h mindenki mirelittből él.. ahelyett h lenne kiskertje annak aki teheti...

2012. aug. 23. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim válasza:
*nem sül meg
2012. aug. 23. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
Én a hasábokra vágott krumplit mindig leszárítom konyharuhával, hogy egy csöpp víz se legyen rajta. bő forró zsírban sütöm, mély serpenyőben és néha megforgatom lapáttal, hogy egyenletesen süljön.szép piros, ropogós. és sózni csak az asztalnál szoktam, mert, amikor megsóztam, összeesett és megpuhult.
2012. aug. 24. 05:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, ha kevés az olaj (zsír), és ahhoz képest sok a krumpli, akkor a krumpliból kijövő víz = gőztől nem sül, hanem inkább fő a krumpli, és ezért esik szét.

Tessék kevesebbet belerakni, inkább 2 adagban kisütni, és ahogy írták is, a megfelelő mennyiségű olaj (zsír) kell, hogy legyen az edényben.

Soha nem sütöttem még fagyasztott krumplit, és a nyers krumplim mindig megsül, és nem szétfő a zsírban!

2012. aug. 24. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!