Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell krumplifőzeléket...

Hogyan kell krumplifőzeléket csinálni?

Figyelt kérdés

Anya mostanában sokat dolgozik, nincs ideje főzni, így úgy gondoltam, ideje elkezdenem főzni. :)

Úgy gondoltam, először krumplifőzeléket próbálok meg csinálni, mert sok krumpli van itthon.

Van valakinek olyan kipróbált receptje, amit részletesen le tudna írni?

Anya is szokott krumplifőzeléket csinálni, de neki nagyon híg lesz a leve, és inkább levesre hajaz, mint főzelékre... :)

16/L


2012. szept. 13. 12:49
 1/5 anonim válasza:

[link]


isteni lesz:)

2012. szept. 13. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

megpucolod a krumlot, szeletekre vagy kockákra vágod. leöblíted, és annyi vízben felteszed főni, amennyi ellepi.

egy kiló krumpli egy családnak bőveb elég.tegyél bele 2-3 babérlevelet, párszem egész borsot. ezek, majd eltávolíthatóak. tegyél bele egy teáskanál sót. ezt később még pótolhatod, ha nem elég sós.

ha a krumpli puha, akkor csinálj egy rántást, ami egy kiló krumplihoz kb a következő.

egy kisebb lábasban 2-3 kanál olajat (zsírt) forrósítasz. ebbe teszel három ek. lisztet, és zsömleszínűre pirítod.

lehúzod a tűzről és egy csipet pirospaprikát teszel bele (van aki nem tesz bele, ízlés dolga ) a rántást hidegvízzel apránként hozzáadva csomómentesre kevered, sűrű tejföl állaga legyen.

ezt összekevered a csendesen fővő krumplival, és egyet forralsz rajta. van aki ecetett , kis cukorral ízesíti, de vannak , akik tejfölösen szeretik.

ha tejfölös, akkor a hideg tejföl egy kis meleg főzelékkel csomómentesre kell keverni és a főzelékhez adni.

legyen az íze kellemesen savanykás.

2012. szept. 13. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha anyukádé is híg, akkor könnyen segíthet rajta, egy pohárban 2-3 kanál lisztet vízzel vagy tejföllel simára kever, és egy szitaszűrőn át a főzelékbe engedi, közben alaposan elkeveri. pár perc együttforralás után besűrűsödik a főzelék.(minden főzelékre igaz, ha híg lenne első nekifutásra.)
2012. szept. 13. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Megpucolsz 6-8 szem krumplit, kockára vágod,vízbe rakod,nyomsz bele 2 gerezd fokhagymát,3-4 babérlevelet raksz bele, 1 kanál vegeta, puhára főzöd, rántást csimálsz külön edényben: 2-3 evőkanál olajba raksz 1-2 e.k. lisztet, melegíted, amíg elkezd bugyogni, közben kevered, 1 kanál pirospaprika bele, elkevered, de ekkor már nem melegíted tovább, pici hideg víz bele, elkevered, bele a főzelékbe, megint kevered, 2 evőkanál tejföl még, felforr és kész. Ha nagyon híg, pici rántást még csinálhatsz hozzá.
2012. szept. 13. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Én úgy főzöm mint a 2-es hozzászóló, de a babérlevéllel együtt kevés apróra vágott vöröshagymát is szoktam. (Ha anyud is szokott, akkor tegyél bele) és én törtpaprikát nem, csak fehéren főzöm, mert a legvégén teszek bele tejfölt is. De ez ízlés dolga, nem mindenki szereti.

Egyébként ügyes vagy.

Amikor ezzel készen vagy, süthetsz hozzá néhány tükörtojást, vagy van ahol a főtt tojást beledarabolják, esetleg virslit, te tudod, hogy anyud mit szokott mellé adni.

2012. szept. 13. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!