Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 7-8 főre mit főzzek ami nem...

7-8 főre mit főzzek ami nem túl drága, de finom, és laktató?

Figyelt kérdés
Hirtelen ötletként holnap összejövünk páran.
2012. okt. 20. 18:26
 1/9 anonim ***** válasza:
34%

Attól függ, egyrészt, hogy milyen kaja-félére gondoltál: főtt, sült, fehér-asztal mellettit, vagy bográcsost körbeülve, esetleg hidegtál, stb.

Az sem mindegy, mid van otthon: baromfi, sertés, marha, birka, és főleg milyen része.

Függ, hány fogásos kajára gondoltál: egytál étel, vagy 2-3 fogás levessel, sütivel stb.

Szóval légyszi egy kicsit bővebben.

2012. okt. 20. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
egytálételre gondoltam.Sertéscomb van itthon,krumpli,rizs,tejföl,hagyma fűszerek.
2012. okt. 20. 18:45
 3/9 anonim ***** válasza:
50%

Pl lapockából, egy kis lecsóval bácskai rizseshús.kiadós, laktatós, finom. 2 kiló húsból, egy kiló rizsből bőven jóllakhattok. a rizst külön kell megfőzni "félig", majd a kész pörköltbe keverni, és egy kis lecsóval gazdagítani.

jó borsosan, csípősen finom.

ne legyen száraz, hanem finom szaftos.

2012. okt. 20. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
50%

Ezek tökéletes hozzávalók, , de tarhonyával, krumplival pusztapörkölt is lehet belőle.

egyik finomabb, mint a másik.

2012. okt. 20. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nokedli pörkölttel :)
2012. okt. 20. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
50%

A sertéscombból:

- pörkölt krumpli-körettel + rizskoch utána

- vagy tokányt készítel fokhagymás-tejfölös mártással, főtt rizs körettel

- esetleg a combot felszeled, kirántod, és rizi-bizivel, esetleg majonézes krumplisalátával tálalod


Vagy:

a combot felszeled, sózod, borsozod, előző este, mármint ma. Holnap jó sok vöröshagymát, kb. egy marék fokhagymát bő zsírban (teflonban) megdinsztelsz, átforgatod fehéredésig benne a hús-szeleteket, bele még szemesbors + babérlevél. Felöntöd kb. 1,0 - 1,5 dl. fehérborral, födővel beborítod. Ha még kell, akkor a továbbiakban még egy kis vizet öntesz rá, amíg a husi megpuhul. Ha kész zsírjára sütöd, és pirítod.

Teljesen száraz tört krumplit adj hozzá köretnek, a hagymából idővel sűrű szaft lett, azt tudjátok rászedni.

2012. okt. 20. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Jobbnál,jobb ötletek.Nehéz a döntés! :) Alszom rá 1-et.
2012. okt. 20. 20:04
 8/9 anonim ***** válasza:
26%
Szép álmokat!! :))))
2012. okt. 20. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2012. okt. 20. 20:08

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!