Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Napraforgó vagy repceolaj...

Napraforgó vagy repceolaj melyik a jobb és miért?

Figyelt kérdés
2009. aug. 9. 17:01
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem az olívaolaj! :D


Amúgy nekem a repceolaj valamiért olyan furcsa szagú, egyszer próbáltam, utána soha többé.

Akkor már inkább a napraforgó olaj! (Ennek nem érzek semmiféle mellékízét, mellék-szagát.)


De a legegészségesebb a hidegen préselt olívaolaj!!!

2009. aug. 9. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
32%
Legegészségesebb a disznózsír.Az olajokból a repcének mellékíze vam.A hidegen préselt olajoknak pedig végképp rossz az íze.Az olivaolaj jobb,mint a többi,de nagyon drága.,Inkább salátákra jó.mint főzni.
2009. aug. 9. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
48%

A disznózsír?!... 8-o


Istenments!!!... Magas a káros koleszterin benne és ez érszűkületet, infarktust okoz (lerakódik az érfalakra)!


Aki egészségesen akar táplálkozni, az messze elkerüli a disznózsírt.

2009. aug. 9. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
66%

A 2. válaszadóval értek egyet.

Nézz utánna, a hidegen sajtolt olajokon kívül, majdnem műanyagot etetnek velünk (a margarin is rossz.)

Vaj, és zsír, ami kellene, de ezeket sem szabad túlmelegíteni.

Egyébként a zsírok közül a libazsír az élettanilag legjobb.

2009. aug. 9. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Zsírban koleszterin?!

"A hülyeség nem xilofonozik, de foszforeszkál!"

(Sándor GYörgy)

2009. aug. 9. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha csak a 2 féle olajból akarsz válogatni, akkor inkább a napraforgó, abból is lehetőség szerint a hidegen sajtolt a legjobb. A repceolaj se rossz, de az csak hidegen jó pl. salátákra, mert amint melegíteni kezded, kellemetlen szagot áraszt. A napraforgó olaj jó a főzéshez/sütéshez is. Persze valóban a hidegen sajtolt extra szűz olivaolaj a legjobb választás, de pl. egy nagy családra ezzel főzni, kicsit húzós. Akárcsak a szintén kitűnő mogyoróolaj, vagy a kukoricaolaj és még lehetne ínyenckedni.
2009. aug. 10. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!