Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit kéne főznöm egy 9 fős...

Mit kéne főznöm egy 9 fős társaságnak vacsorára ami nem tul nehéz kaja estére, de kiadós nem tul drága egyszerű és gyors az elkészitése? Névnapi buli lessz és arra kell a család jön, vannak idősek is igy a hagyományos ételek jöhetnek inkább szóba!

Figyelt kérdés
2012. nov. 3. 12:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
LECSÓ. :D
2012. nov. 3. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 doboszoli ***** válasza:
81%

Elég sok a feltétel...

Gulyás, pörköltfélék, brassói, tokány, belsőség, paprikás, tejfölös hús, stb. A lecsó is jónak tűnik. (gazdagon)

2012. nov. 3. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Milánói makaróni, rakott krumpli, besameles karfiol, töltött tojás, rakott padlizsán stb. stb.
2012. nov. 3. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Pici olajon csirkemelleket, vagy valamilyen sertésalkatrészt megsütsz, miután kiklopfoltad. Fűszer szabadon választott. Mellé sültkrumplit, és salátát gyártasz. A saláta mellé kínálsz valamilyen szószt, de ne tedd rá, mert nem mindenkinek jönne be.
2012. nov. 3. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

gulyást menyi húsból illetve zöldségből készisek ennyi embernek?

Ha a lecsó mellet döntök akkor a hozzávalókból menyit kell vennem?

2012. nov. 3. 13:51
 6/12 anonim ***** válasza:
81%

rakottkrumpli csalamádéval

paprikáskrumpli csemegeubival

rizseshús paradicsomsalátával

tarhonyáshús

rakottkarfiol

gulyásleves

tojásos nokedli

pörkölt tésztával, csalamádéval

lecsó rizzsel

krumplistészta

bolognai sajttal

paradicsomos húsgmbóc krumplival

2012. nov. 3. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát embere válogatja, de a pörkölt meg a lecsó szerintem vacsorára nem a leg"könnyebb".

A paradicsom meg a paprika az én gyomromat taccsra teszi, ha este eszem.

Persze ha ehhez vannak szokva, akkor ok. :o)

2012. nov. 3. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
71%

Csinálj egy jó adag bácskai rizseshúst. kb 2,5 kiló hús,1,25 kiló rizs.a lapocka, vagy a comb, valamelyik mindig akciós. alá tegyél kb fél kiló finomra vágott hagymát,és lassú főzéssel csinálj egy jó pörköltet. a vége felé tegyél bele, kb fél kiló paprikát, fél kiló hámozott paradicsomot, hogy lecsós legyen. borssal ízesítsd.

a rizst zsíron egy másik edényben félig főzd meg, vagyis

nem kell készre főzni. üvegesedésig kevergeted, majd, másfélszeres mennyiségű forró vízzel felengeded.jól átkevered, sózod, és fedő alatt addig főzöd, míg elfőtte a levet. utána még dupla konyharuhával letakarva gőzölöd egy kicsit.

a végén hozzákevered a lecsós pörkölthöz (ezért egy jó nagy lábasban kezdd főzni )jó szaftos legyen, ne száraz.

egy vizezett formás műa. vagy valami porcelán edényben tömörítve, tányérra borítva, hegyespaprika karikákkal díszítve mutatósan tálalhatod is.

2012. nov. 3. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Gulyásnak is kell legalább két kiló hús, két-két és fél kiló krumpli, egy kiló körüli vegyezöldség (zellerdarab is legyen benne. 25-30 deka hagyma,2-2 szem paprika, paradicsom, fűszerek, csipetke, vagy pl száraz kézi tarhonya , ízlés szerint egy kis csomag , vagyis 20 deka, de attól már jó sűrű lesz, azért mondom, hogy ízlés szerint, attól függően mennyire szeretitek tésztásan.

ebből a mennyiségből már kiadós adag lesz, nem kell félni, hogy valaki éhes marad.

2012. nov. 3. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Sütőszacskóba dobálj bele valamilyen húst felkockázva, pl csirkét, krumplit és zöldségeket (répa, bébikukorica, padlizsán, cukkini, hagyma) meg valamilyen fűszersót és süsd meg. :) Én 9 főre 2 jól megpakolt zacskónyit számolnék.
2012. nov. 4. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!