Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ettem régebben valahol zöldpap...

Ettem régebben valahol zöldpaprikát úgy, hogy megvolt sütve, és olajos volt, de savanyú is. Mi lehet ez, és hogy készül?

Figyelt kérdés
2012. nov. 20. 13:40
 1/9 doboszoli ***** válasza:

Marinált sült paprika.

Teflonban pici zsiradékon sütött paprikaszeletek, héjuktól megfosztva, és cukros-ecetes-sós lében érleve.

Kiváló!

2012. nov. 20. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Én jó magam a balkáni módszer szerint készítem a sültpaprika salátát. jó húsos nagy paprikákat, a színesedők a legfinomabbak a sütőben körkörösen megsütöm, szinte feketére.

amikor kiszedem egy nagy tálba, egy fedővel és konyruhával letakarom, így a saját gőzében puhul egy darabig.

utána könnyen lejön a héj róla. kicsumázom, és folyó víz alatt lemosom a rajtamaradt magot, és a pörkös héjat.

csíkokra vágom, és sós-ecetes-cukros lébe teszem.

nagyon finom, bármilyen sült mellé tudom ajánlani.

tálaláskor, pár csepp olajjal megcsepegtetem, de ne ússzon olajban.

2012. nov. 20. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 doboszoli ***** válasza:
100%
Így pontos, részletes a leírás!
2012. nov. 20. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ilyen még nem volt, hogy a két "nagyágyú" egyszerre válaszoljon. Megyek a Bosnyákra szinesedő paprikát venni. puszi!
2012. nov. 21. 06:24
 5/9 doboszoli ***** válasza:
Hmm...
2012. nov. 21. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Ez mire volt reagálás?
2012. nov. 22. 13:19
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem sikerült. Vettem 2 kg gyönyörű vastag husu szinesedő paprikát. Felfütöttük a sütőt a legforrobbra. Szépen meg is sült, de tul sült /kb 40 perc!/és nem lehetett lehuzni a héját. Nagy nehezen szegény Férjem lehuzta, az egész annyi lett, amennyi a tenyerébe elfért. Puha plötty az egész. Sajnos nem lett jó. Most még ezt a kicsit lébe rakom, és holnap egy ember bekaphatja. 6oo ft egy adag. Sajna.
2012. nov. 23. 18:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy nem sikerült, pedig elég részletesen leírtam. ha hagytátok volna elég időt fedő alatt, akkor annak a héjának le kell jönnie. a mennyiség sajnos az ilyen. a paprika megsütve, megpárolva puha lesz, és ennek a salátának puhának is kell lennie.

és nem az idő számít, hogy 40 perc,hanem közben folyamartosan forgatni, hogy köröskörül átsüljön.

ha lecsót főzünk annak is a töredéke lesz a nyers alapanyagnak a készétel.

majd nyáron, ha olcsó lesz a paprika próbáld meg újra, úgy, ahogy írtam, lehet, hogy jobban fog sikerülni, és nem leszel ilyen csalódott, mert nagyon finom, legalábbis nekünk.

Az is lehet, hogy Te valami másra gondoltál :)

2012. nov. 23. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Csalódott azért nem vagyok, mert nagyon finom lett a lével már. Tanultunk belőle, legközelebb már jó lesz! Aranyos vagy, köszi.
2012. nov. 23. 20:24

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!