Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell olaj a piskótához?

Miért kell olaj a piskótához?

Figyelt kérdés

Mi a funkciója benne, mit javít fel stb :-).

Köszi!!



2012. nov. 22. 13:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Lehet hogy van valami funkcioja,de en nem teszek bele,igy is jol szokott sikerülni.
2012. nov. 22. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
az olajos piskóta egy külön süti, nem a hagyományos piskóta. viszont nagyon finom, nem szárad ki olyan hamar. nem morzsálódik, szóval jóóó:)
2012. nov. 22. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Én még életemben nem raktam olajat a piskótába. Milyen receptben láttad ezt? Az én módszerem, hogy a tojásfehérjét felverem a cukorral, majd egyesével beleengedem a tojássárgáját. Utána beleszitálom a sütőporos lisztet, kézzel alákeverve dolgozom el csomómentesre. Pici sót is teszek bele, így jobban kijön az íze. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm. Tök magas lesz és finom.
2012. nov. 22. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
én a méteres kalács piskótájába szoktam rakni.azért kell hogy tömörebb legyen.19/F
2012. nov. 22. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem kel, hanem egy lehetőség az olajos piskóta . nagyon sok recept is van a neten, én pl a gyümölcstortát, csakis olajos piskótából készítem.

olcsó, konnyű, nagyon finom.

2012. nov. 22. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hasznos tanácsot!

Akkor már csak az kérdezném meg, ha olajosan készítem a piskótát, akkor melyik munkafázisban hova tegyem bele :-D?

1. Fehérje+cukor kemény habbá felver

2. Sárgája egyenként beledob és kicsit még mixelem

3. Ebbe menjen az olaj?

Vagy a szárazakhoz adjam?

Elvesztem :-DDD!

Köszi!!!!

2012. nov. 22. 16:29
 7/9 anonim ***** válasza:

ne vessz el:) a tojás sárgájába kell tenni amikor a cukorral kikevered, utána a liszt, majd legvégül a tojáshab.

leírom neked a gyümölcstorta piskótájának receptjét, ezt kapcsos formában is meg lehet sütni, ebből kb 3-4 cm magas piskóta lesz. Direkt nem magasabb, mert, hát még megpakoljuk.

de, ha esetleg dupla adagban csinálod, akkor szép magas piskótád is lehet.

szóval az alap:

14 dkg liszt, 14 dkg cukor 2 tojás,fél deci olaj, fél deci melegvíz, egy póp. teáaskanél sötőpor a lisztbe keverve.

a tojásokat szétválasztod, a fehérjét pár csep ecettel nagyon kemény habbá vered.

a sárgákat a cukorrla, az olajjal és a melegvízzel habosra kevered. bele apránként a sütőporos liszt,azzal is tovább ekverni. majd fakanállal, vagy lapátkanállal

a fehérjét lasan óvatosan összekeverni a masszával, hogy a hab ne törjön össze.

lágy, könnyű massza lesz, amit lehet a kizsírozott lisztezett formába önteni, kicsit mozgatva segítnei elterülni.

ezt kb 15 percig (tűpróbáig ) kell sütni, előmelegített kb 180 fokos sütőben.

ha más receptet választottál, akkor is a cukros sárgájába tedd az olajat.

menni fog, és finom lesz :)

2012. nov. 22. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Én vajas piskótát sütöttem eddig, olajosról csak a napokban hallottam egy műsorban. Úgy tudom, hogy a zsiradéktól nem szárad ki olyan könnyen a tészta.
2012. nov. 22. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Szuper!

Köszönöm a szuper receptete :-), megvilágosultam :-)!!!!!!!!!!

2012. nov. 23. 10:40

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!