Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Libamellet szeretnék készíteni...

Libamellet szeretnék készíteni, már csak filé, mert meggondolatlanul kicsontoztattam. Hogyan varázsoljak belőle isteni ebédet?

Figyelt kérdés
Másfél liba melle, tehát 3 darabról van szó. Süssem egészben, vagy vágjam szeletekre és töltsem meg, mihez kezdjek vele? Köszönök minden segítséget.
2012. nov. 24. 17:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

egészben süsd meg.

A sütöben is megsütheted és fent a főző lapon is.Én a föző lapon szoktam.

A liba mellet sozd le. A serpenyöbe tegyél 1dl vízet ,majd a liba mellet a börével lefelé tedd rá és kislángon lefedve kezd el sütni ha már jól kiengedte a zsirját akkor forditsd meg és a másik felét is letakarva süsd meg. Ha szeretnéd ilyenkor betehed a sütöbe is csak legyen zsir alatta. vigyáz mert könyenn túl szárazra lehet sütni..

2012. nov. 24. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

pontosan így csinálnám, ahogy előttem írták. bőrével lefelé, és utána megfordítani, ha már megkapta egy kicsit.

esetleg finoman be is kockázhatod a bőrét, szép lesz, amikor ropogósra sül.

fűszerezni én csak egy kis fokhagymával szoktam, de egy csipet majoranna sózáskor is mehet rá, nem rontja el.

2012. nov. 24. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szoktam tölteni disznóhúst, csirkee, vagy pulykaszeleteket gombás-aszaltszilvás töltelékkel, de én amondó vagyok, hogy a liba maradjon libasült, szóval az előzőek szerint.

köretnek én mindenképpen valami finom káposztát pl almás-lilakáposzta, e a fehér is finom, plusz valamilyen krumplit adnék mellé, vajas krumplipürét, vagy petrezselymeskrumplit.

2012. nov. 24. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha szereted a pikáns dolgot, akkor 2 narancs levét csavard bele a vízbe, amit a tepsibe öntesz. Én még a héját is belereszeltem, és mikor megfordítod a melleket, bőrével felfelé, akkor időnként ezzel meglocsolgatod. Mikor kész, kiöntöd az összegyűlt lét, átöntöd egy lábosba, felforralod, és elkutymolsz benne egy kiskanál lisztet, hogy zaft legyen. Ezzel lehet pl a rizst megöntözni. De ha megdermed, kenyérre is finom.

Persze akkor, ha nem idegenkedtek az ilyen pikáns ízektől/narancsos kacsa/

2012. nov. 24. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagy segítség voltatok!
2012. nov. 24. 17:58

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!