Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet vadast csinálni sertés...

Lehet vadast csinálni sertés karajból?

Figyelt kérdés
lehet- e addig párolni, főzni, hogy puha legyen? vagy akkor nagyon kiszárad? vagy inkább comb? ezek vannak itthon meg tarja, de az szerintem nem jó.

2012. nov. 29. 09:59
 1/4 anonim ***** válasza:

A comb is és tarja is jobb. ajánlok egy sütési módszert (ami akár karajból is finom, csak máshoz szoktam )

a szelethúsokat besózod, belisztezed, majd egy nagy serpenyőben kevés zsiradékon mindegyik oldalát 4-4 percig elősütöd. lehet, hogy közben pótolni kell a zsiradékot, de ne ússzon, csak süljön benne.


ha mind megvan, zsírozott tepsibe átszeded. a megmaradt lisztes pecsenyezsírt, egy kis vízzel beforralod, és ráöntöd a húsra. lefóliázva, kb 40 percig kell sütni (hústól függ ) majd fólia nélkül egy kicsit rápirítani.

Közben megcsinálhatod a vadasmártást zöldségekből, úgy, ahogy azt kell, ha kész, le van turmixolva, ízesítve mustárral stb, fűszerezve, tejfölözve, mehet bele a puha omlós sült hús.

egy kicsit összemelegíteni, és zsömlegombóccal, vagy krumplikrokettel lehet tálalni.

2012. nov. 29. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
A karajból is lehet . csak kicsit száraz a hús
2012. nov. 29. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
:) nyami. összefolyt a nyál a számban.
2012. nov. 29. 11:19
 4/4 mustafa33 ***** válasza:
Inkább karajból mint tarjából, de combból még jobb. Épen azért mert szárazabb.
2012. nov. 30. 01:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!