Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van valakinek véreshurka...

Van valakinek véreshurka receptje? Nekem egy igazi kiprobált zsomlés recept kellene kb 5 kg hurkához

Figyelt kérdés

2013. jan. 10. 20:39
 1/6 anonim ***** válasza:
78%
Kérdezz rá Doboszolira, neki biztos van kiprobált és o receptje.
2013. jan. 10. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
azt hogy talàlom meg?
2013. jan. 11. 15:58
 3/6 anonim ***** válasza:
65%

Pl. erre a kérdésre is adott választ, ott tudsz neki privát irni:


http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek_..

2013. jan. 11. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 doboszoli ***** válasza:
100%

A válaszadó értékelését nézve, lehet, hogy valaki allergiás a nevemre.)) Legyen ez az ő baja!

Szóval a véres hurka nem divat felénk, így gyakorlati receptet nem tudok felelősséggel mondani. Mindemellett készítettem már, a háziak instrukciói alapján.

A lényeg:

Már a disznó leölésénél kezdődik. Profi szúró kell hozzá, mert sok vérre van szükség. Az első tálba kieresztünk annyi vért, ami a hagymás sült vérhez szükséges, majd tálat váltva, fél marék sóra engedjük a többit, kézzel folyamatosan kevergetve addig, amíg összeáll benne az alvadt rész,(olyan "szálas") amit jól kidobunk, így a vér folyékony marad. Ez a vére hurka egyik alapja.

A megfőtt húsokból válogatunk színhúst, szívet, nyelvet, szalonnákat,kevés bőrt, ezeket ledaráljuk.

A szárított zsemlekockákkal felitatjuk a folyékony nyers vért, hozzákeverjük a húsokat, és az előre dinsztelt hagymát.

(gyenge gyomrúak, vegák, állatvédők ez idő alatt valami egyéb munkát végezzenek...)

Sóval, borssal, majoránnával, szegfűborssal(!!) fűszerezzük, majd LAZÁN sertés vékony bélbe töltjük.

Megisszuk az esedékes forralt bort, és a hurkákat addig főzzük, amíg a tűszúrás helyén már nem friss piros vér folyik.

Szoktak bele szalonnás részt borsónyi kockákra vágni is az ínyencek.

Mint írtam, nincs benne gyakorlatom, de én 5 kiló véres hurkához 10-12 zsemlét, 1 liter kikevert vért, és 3-4 kiló fentebb leírt hús keveréket használnék.

Fűszerezésben nincs okosságom, kóstolni kell, bár a véres pépet nyalogatni, elég bő pálinka fogyasztás igényeltetik.

Segítettem?

2013. jan. 11. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat. koszi
2013. jan. 11. 19:54
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

@ Doboszoli - szerintem nem ellened volt kifogása a lepontozónak, hanem csak ez az egyetlen öröme..

Engem meg nem igazán zavar.

2013. jan. 11. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!