Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Romantikus vacsora barátnőnek?

Balu86MH kérdése:

Romantikus vacsora barátnőnek?

Figyelt kérdés

Szeretném a barátnőmet meglepni egy romantikus vacsorával. Sajnos gasztronómiában nem nagyon vagyok otthon és nem is vagyok kreatív :( kb a tojásrántottában kimerül a tudásom ... :D szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy írjatok ötleteket lány részről, hogy ők milyen kajának örülnének, fiú részről, hogy mi a kivitelezhető :D köszönöm!

(pénzem és időm lesz rá, de ha lehet egyszerű legyen elkészíteni)



2013. jan. 20. 22:18
 1/6 anonim ***** válasza:
89%

Nézd, én lány vagyok, ilyet csináltam hétvégén, tésztával:


[link]


Olyan fini volt! :)

Egyre figyelj: mi kihagytuk a fehérbort, de ha Te is kihagyod, akkor a folyadékot (vízzel) pótold, különben túl sűrű lesz a mártás.


És: de cukiii vagy, hogy főzöl a barátnődnek! :))))

(Bocsi, a szentimentális oldalam nem engedte, hogy ezt ne írjam le)

2013. jan. 20. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
59%

Vegyél 4 szelet tarját, előző este sózd, borsozd be.

Vacsi előtt kb. másfél-két órával zománcos tepsit zsírozd ki, fektesd bele a husit, rakd körbe vastag hasábra szelt burgonyával, és cikkekre vágott fehér-hagymával.

Ne vizet, hanem kb. egy deci fehérbort önts rá, fóliával borítsd be, és dugd a forró sütőbe, majd a lángot vedd vissza közepesre.

Kb. 35-40 perc múlva villával nézd meg, ha puha, fólia le, és süsd pirosra a husit.


Ha ezt túl bonyolultnak találod, írj, akkor mondok egyszerűbbet.

2013. jan. 21. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
84%

Baconba tekert, gombástöltelékes- aszaltszilvás tekercs, vajas petrezselymes krumplival, vagy vajas krumplipürével.

bármilyen hihetetlen, nagyon egyszerű még még egy férfiembernek is.

tegnap készítettem, igaz sertéshúsból, de nagyon nagy sikere van mindig. a csirkemellet csak azért írom, mert a fiatal hölgyeknek inkább bejön. persze lehet pulykamell is.

a lényeg, hogy szép nagy tenyérnyi hússzeleteink legyenek, finoman kiklopfolva, besózva.

a töltelék: 8 -10 szelet húshoz, kb 3 zsömle, vagy ennek megfelelő súlyú fehér kenyérbél. (én ezt használok )az eltépkedett kenyret leöntöm kicsi tejjel, hogy morzsalékos legyen, és még hagyom állni.

egy közepes fej hagymát finomra vágok egy kis fakanálnyi zsíradékon megdinsztelem, párolom. erre teszek kb 25 dkg vékonyra szeletelt gombát, amit azonnal megsózok.puhára párolom a saját levében.

a kenyérmasszába ütök egy tojást, sózom, borsozom,kicsit majorannázom és teszek bele finomra vágott petrezselemzöldet is.ezt a lágy masszát a szírjára sült gombához keverem, és addig sütöm kevergetve, míg kezd az edény falától elválni.várok, míg kicsit hűl, hogy dolgozni lehessen vele.

a szép nagysuelet húst függőlegesen magam felé állítom, és ráteszek egy kanálnyi tölteléket, amit kézzel elsimítok, hogy egyenletes legyen.( egy tál víz van mellettem, hogy a kezem mindig vizes legyen )

a magam felé eső részre teszek két szem aszaltszilvát, és szépen feltekerem a húst. ekkor jön a hajszélvékony húsos szalonna, amibe betekerem, és az jól össze is fogja.

zsiradékkal kikent tepsibe helyezem a roládokat, megforgatom az olvasztott zsírban, majd kb fél deci vizet öntök alá. szorosan lefóliázva kb 180 fokon sötöm kb 45 percig (húsfajtától függ)

ekkor megnézem, megforgatom, majd, ha már a villa könnyedén áthalad a húson, pirosra sütöm.

a zsírból kiszedem és kb 10 percet pihentetem. ferdén elvágva nagyon mutatós, de akár ferde szeletek is lehet vágni.

az íze fantasztikus. az aszaltszilvát el lehet hagyni, de nagy kár lenne, mert nagyon harmonikus a sós és a pikáns íz találkozása egyben.

a köret, ahogy írtam, viszonylag semleges krumpli, esetleg zöldséges rizs lehet. a rizst és a krumplipürét is lehet fommázni egy kivizezett pohárral, vagy merőkanállal.

ha van egy kis érzéked hozzá, nagyon szépen lehet tálalni.

valami friss salátával, pl bazsalikomos paradicsom, vagy uborka nagyon paszol mellé, de én pl tegnap- igaz egyéb köret nélkül-,lilahagymás-főtttojásos-majonézeskrumplival készítettem. ezzel nagyon finom volt.

2013. jan. 21. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
* főtt-tojásos...
2013. jan. 21. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A mézes mustáros csirkét tudom ajánlani:))

Kb negyed óra alatt megvan,és nagyon finom!!

Sokszor csinálok én is


Veszel csirkemellett,felvágod kis darabokra,és nagy tűzön olajba addig sütöd,amíg belül teljesen fehér nem lesz

Fontos hogy ne süsd túl,mert akkor levet ereszt

A mártáshoz összekeversz mézet és mustárt,ízlés szerint,nekem a 2:3 arány jön be

Ezután ráöntöd a már megsült csirkére,összekavarod,és kész is!!


19/F

2013. jan. 22. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek! :)
2013. febr. 13. 00:13

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!