Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljam a pizzatésztá...

Hogyan csináljam a pizzatésztát? Mennyi egy kocka élesztő por élesztőben mérve?

Figyelt kérdés
Pizzát szeretnék ma délelőtt csinálni, viszont csak por élesztő van itthon. Tudnátok nekem segíteni, hogy hogyan csináljam a pizzának a tésztáját? Köszönöm

2013. jan. 23. 10:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Én 1 porélesztőhöz teszek 1 kistejfölt,fél vajat (12dkg és puha),kis só,kis cukor,1 tojás,és annyi liszt amennyit felvesz (fél kilónál több)

Ebből jön ki 2 nagy tepsinyi

2013. jan. 23. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

A por élesztöt csak keverd össze a lisztel . aztán minden mehet a szokásos modon... Ez vastag tésztás pizza recept.


Hozzávalók

40 dkg liszt

2,5dkg élesztő

2 szem kockacukor

1kis kanál só

2evő kanál olaj

2dl langyos tej

A meglangyosított 1dl tejben feloldunk 2szem kockacukrot, 2,5dkg élesztőt

40dkg finomlisztet a tálba szitálunk, a közepébe mélyedést teszünk, beleöntjük az

Az élesztős tejet. Fakanállal összedolgozzuk. a massza tetejét is meg szórjuk, lisztel.

15-20 perc múlva hozzáadunk 2evő kanál olajat 1 kis kanál sót 1dl langyos tejet.

Jól kidolgozzuk, a tésztát 60 percig kelesztjük: Ha meg kelt pizza formába tesszük és 170 C _ón

30- 40 perc alatt készre sütjük.

A liszthez tehetünk pizza fűszer keveréket.

A széleibe jól olvadó sajtot hajtogathatunk..

30- 40 perc alatt készre sütjük..

2db 32cm es pizza lesz belőle

2013. jan. 23. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

itt alegegyszerubb teszta recept: 1 ora alatt kesz az egeszb pizza:

teszel tejet 1 poharba kb 3dc legyen a pohar ne legyen tele es meglangyositod, a microba de ne legyen forro!! csak langyos!!

aztan teszel bele 1 csipet cukrot 1 csipet lisztet reteslisztet,es az elesztot. oszzekevered es viszzateszed a poharat a microba a legalacsonyabb fokozatra,kb 3-4 percre,aztan kiveszed,latni fogod hogy hab lessz atetejen akkor jo olyan 2-3 cm hab lessz rajta.akkor jo.

aztan teszel 1 talba reteslisztet tegyel bele kb 1 kg t aztan 3- 4 tojast meret fuggo,sot ,1 csipet,aztan keverd ossze, aztan tedd bele a poharban levo kelesztot.

ha ugy erzed kellene meg bele folyadek tejet tegyel bele mert uyg finobabb.

lagy teszta alagga legyen picit kelesztjed azt ugy kell hogy mar minden benne van a talba akkor ugy gyurod hogy le fel gyurod a tesztat.szoval keleszted.amig 1 allaguva valik. ekkor belisztezed a talat amiben csinaltad es beleteszed letakarod.

meleg helyre teszed.45 percig es utana kinyujthatod.

2013. jan. 23. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
2,5 dkg élesztő akkor azt mennyi porral helyettesítsem? :) Köszönöm
2013. jan. 23. 10:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Nézd meg a porélesztőd tasakját, azon rajta van, hogy mennyi liszthez való.

Nem minden porélesztő egyforma ugyanis!

2013. jan. 23. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm, már készül :)
2013. jan. 23. 12:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Élesztőt langyos vízbe kelesztem meg, és langyos tejet adok még hozzá, hogy kellően összeálljon. Így szerintem sokkal finomabb , mint a tejben futtatott élesztő.
2013. jan. 23. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!