Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Almás pite. Ti megfőzitek az...

Almás pite. Ti megfőzitek az almát vagy nem? Mi a külömbség a kész sütinél?

Figyelt kérdés

2013. febr. 8. 15:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Nálunk simán lereszeljük:):)

Amúgy tipp:) Érdemes fahéjat és/vagy diót rakni még bele, attól még sokkal jobb lesz:) Szóval a reszelt almát úgy ahová való úgy rápakolni, és akkor rá fahéjas cukrot:):):)

2013. febr. 8. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
* + a teteje és rá sima cukor:$ :):)
2013. febr. 8. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én uborkagyalun szelem le, és mindig megpárolom, de semmi vizet nem öntök alá. enged maga is, de az a pároláskor el is megy. nem sokáig, csak, hogy összeessen, de még rusztikus maradjon.

így nekünk nagyon ízlik 35 perc alatt mesül a pite.

Póbáltam nyersen, de így leszelve kemény marat a tészta között az alma.

reszelve nem szoktam, mert a párom nem szereti, ha péps állagú az alma.

2013. febr. 8. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem főzöm meg. Lereszelem, megszórom fahéjjal, és amikor a sütibe teszem, akkor kinyomkodom belőle a levét. Nem tudom, mi a különbség, mert az egész család így készíti.
2013. febr. 8. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Lereszelem, egy kanál barnacukorral felteszem nagy lángra, és ha elfőtte a levélt már készen is van, utána fahéjjal megszórom, nekem így jobban ízlik, mintha nyersen raknám bele.
2013. febr. 8. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én általában nem párolom meg. Picit állni hagyom, és kicsit kinyomkodom a levét. Semmi különbséget nem érzek.
2013. febr. 8. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!


Végül nem pároltam meg az almát, csak rendesen kinyomkodtam...


Csak azért írtam ki a kérdést, mert hallottam hogy vannak akik megpárolják, de nem értem mi a külömbség.


Mégegyszer köszi! Amúgy nagyon fincsi lett...

2013. febr. 8. 18:59
 8/9 anonim ***** válasza:

Én sem párolom meg, csak lereszelem, megcukrozom, fahéj . Amíg a tésztáját megcsinálom levet enged , kinyomkodom és megy a sütibe.


Van egy fajta almás krémes amikor cikkekbe kell tele rakni a tepsi alját almával, megszórni fahéjjal, rá a piskóta tészta és akkor is szépen megsül.

De ha félsz nyersen csinálni, én lereszelném, megfahéjaznám, és a meleg sütőbe pár percre betenném :)

2013. febr. 8. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi megszoktuk párolni, így a felesleges leve elfő. Cukorral, fahéjjal, mazsolával pároljuk. Én szoktam beletenni egy kis citromot is, nagyon finom, savanykás ízt kölcsönös neki.


És egy apró titok, amikor kinyújtom a tésztát, megszórom darált dióval. Az alma és a dió nagyon jól kiegészítik egymást, isteni finom lesz tőle a süti, ráadásul, ha nem főtt volna el az alma leve, a dió magába szívja a nedvességet és nem ázik el a tészta. :D

2013. febr. 9. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!