Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mézes-mustáros vagy fokhagymás...

Mézes-mustáros vagy fokhagymás? Esetleg más ötlet?

Figyelt kérdés
Üdv, szombati ebéd csirkemell és rizs, de mellé valami még hiányzik. Fokhagyma mártást készítsek vagy inkább mézes mustáros öntetet? Nem tudok dönteni :P Ja és + info, 24 éves fiú vagyok, magamra főzném :) (ha esetleg más ötlet akad, akkor ne legyen túl komplikált, mindössze 3 hónapja élek külön a szüleimtől szóval nem vagyok egy mesterszakács :D)
2013. febr. 28. 17:22
 1/6 anonim ***** válasza:
fokhagyma mártást
2013. febr. 28. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
18%

Szombat este: ha buliba mégy, vagy randira, akkor a fokhagymát már az ebédnél is hanyagold légyszi, mert a lehetből még akár este is érezhető lesz, hiába mosol fogat. Az csak a szájban levő illatanyagokat távolítja el, de a későbbi időszakban esetleg a gyomorból feljövőeket nem.

Szóval, akkor inkább a mézes-mustáros, majd legközelebb a fokhagymás, tejfölös.

2013. febr. 28. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
57%

Egy nem komplikált pácolást ajánlok , nemcsak csirkemellre.gyakorlatilag minden szelet és csontos húsra nagyon finom.

a húsokat finoman besózod. egy tálkába nyomsz mustárt-kecsapot-kis mézet-préselt fokhagymát- teszel bele a kedvenc fűszerekből, őrölt kömény, majoranna, bors, bazsalikom, kakukkfüttytől kezdve a romaringig minden mehet bele egy pici.a végén egy kanál olaj.

hús mennyiségtől föggően veszel 2-3 közepes hagymát, amit félvebágva felszeletelsz.

előveszel egy tetővel rendelkező műa. tálat, ha nincs akkor alufólia lesz a teteje.

alulra teszel egy sort a hagymából. a húsokat a kezedbe veszed és a fűszeres masszával jól bekened, rárakod a sor hagymára, erre megint hagyma, megint bekent pácos hús.

jó , ha a tetejére is hagymasor kerül. ez így lefedve nyugodjon egy éjszakát.

másnap egy zsiradékkal kikent jénaiba, vagy tepsibe átszedjük, azon mód a hagymával együtt. lefedfe szorosan fóliával közepes lángon elkedjük sütni, kb 40-45 percig, húsfajtától függően. csirkemellnek 25-30 perc is elég.

a sütés során a hagyma teljesen eltűnik, és egy dús finom szaft veszi körül a húst.

fólia nélkül egy kicsit rápirítunk.

sima, vagy zöldséges rizzsel, de bármilyen krumplikörettel is nagyon finom.

2013. febr. 28. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
én a mézes-mustáros mártásra voksolnék, de nem az üveges verzióra, hanem a házi készítésűre;)
2013. febr. 28. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Mind2! Szombaton fokhagyma mártás, vasárnap a maradékra meg mézes-mustáros legyen! :) :D

Én se tudok dönteni! :) :D

2013. febr. 28. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt csinalnam, amelyiket jobban szeretem. Randi eseten a hagymas-fokhagymas felejtös lenne nalam.


A 3.-nak köszönöm a receptet, nagyon jol hangzik, ki fogom probalni!!! :)

2013. febr. 28. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!